Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Besplatni udžbenici za sve požeške osnovce

post-title
Foto: Mediaportal


Požega – Obiman dnevni red, od 35 tačaka, koji se našao pred odbornicima Skupštine započeo je usvajanjem zapisnika sa 4. sednice SO Požega, nakon toga odbornici su usvojili odluku o završnom računu opštine Požega za 2023. godinu, kao i odluku o rebalansu budžeta opštine Požega za 2024. godinu.

U oviru rebalansa budžeta opredeljena su sredstva od 12, 5 miliona dinara za besplatne udžbenike, pa će tako svi učenici od prvog do osmog razreda, do početka nove školske godine, dobiti nove udžbenike, prenosi Radio Požega.

Odbornici su usvojili izmenu i dopunu plana generalne regulacije, koja se odnosi na 28 lokaliteta, od čega su posebno značajni trasa obilaznice za Kosjerić, saobraćajna rešenja u industrijskoj zoni i kružni tok na Ariljskoj rampi. Odbornici su usvojili izveštaj o poslovanju regionalnih preduzeća JP „Rzav” Arilje, JP „Duboko” Užice i TO „Regije Zapadna Srbija” za 2023. godinu.

Usvojeni su i godišnji izveštaji o radu i finansijski izveštaji za 2023. godinu JP „Razvojna agencija”, JKP „Naš Dom”, JP „Skrapež vode”, Narodne biblioteke, Centrs za socijalni rad, Turističke organizacije Požega, SKC Požega i Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita”.

U nastavku sednice odbornici su usvojili operativni plan od poplava za područje opštine Požega, kao i strategiju razvoja socijalne zaštite naše opštine za period 2024/2029. godina, i dali saglasnost na rešenje o obrazovanju Štaba za vanredne situacije opštine Požega.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar