Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Publika oduševljeno dočekala Nacionalni ansambl „Kolo“ u Čačku

post-title
Foto: TOČ


Čačak - Sinoć je na Gradskom trgu u Čačku održan veliki koncert Nacionalnog ansambla „Kolo“, u organizaciji Turističke organizacije Čačka, pod pokroviteljstvom grada Čačka.

Više stotina posetilaca sa oduševljenjem je pratilo programski spektakl pod nazivom „Kolodrom“, gde je više od 80 profesionalnih igrača i eminentnih umetnika, igrom i pesmom, predstavilo deo našeg kulturnog nasleđa koje čuvaju više od 75 godina.

Kako su nam rekli organizatori naglasili publika je u glas vraćala ansambl Kolo na bis nekoliko puta.

„Ponosni smo da drugu godinu za redom u našem gradu nastupa Nacionalni ansambl „Kolo“, svojevrsni čuvar naše tradicije i kulture. Svojom igrom i izvanrednim koreografijama, muzičkim aranžmanima i scenskim nastupom uvek oduševe Čačane i sve koji se zateknu u našem gradu. Od najmlađih sugrađana do onih najstarijih, svi su sa velikim emocijama pratili događaj i ovacijama vraćali ansambl na bis nekoliko puta. Događaj je bio veoma posećen, a nadamo se i budućoj saradnji sa ansamblom i radujemo se njihovim novim programima“, navode organizatori.

Grad Čačak je još jednom pokazao da je centar negovanja folklora, tradicije i nacionalnog nasleđa, kao i centar kulturnih dešavanja koja za cilj imaju negovanje autentičnog i dragocenog nacionalnog nasleđa.

Sledeći veliki događaj u Čačku biće Etno fest, koji će se održati od 20. do 25. jula na Gradskom trgu. Kao i prethodnih godina, Čačani će imati priliku da vide folklorne ansamble iz čitavog sveta. To će biti praznik folklora poznat na čitavom Balkanu.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar