Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uzburkano političko more u Čačku: Nakon završenih izbora još uvek u gradu na Moravi nije formirana vlast, opozicija predstavila svog gradonačelnika – SNS danas popodne odgovara na to

post-title
Foto: RINA


Čačak – Iako su lokalni izbori završeni pre više od mesec dana, u Čačku još uvek nije formirana lokalna vlast. Opozicija tvrdi da su izbori bili neregularni, a čitav slučaj zavšio je na sudu od kog se očekuje da da završnu reč. Iako do toga još uvek nije došlo i situacija nije krajnje definisana, opozicioni koalicioni partneri predstavili su čoveka koji je njihov zajednički predlog za gradonačelnika Čačka, a u pitanju je advokat Ivan Ćalović.

Na proteklim izborima opozicija je osvojila 34 mandata (Dveri- 4, Svi za Čačak - 4, ProBudimo Čačak - 10, GG Ivan Ćalović - 12, Ruska stranka - 1, Čačak protiv nasilja - 4) dok je SNS osvojila 40 ali joj se u međuvremenu pridružio jedan odbornik opozicije. Za formiranje skupštinske većine potrebno je 38 mandata. 

Na konferenciji opozicionih lidera u Čačku danas su izostali članovi ProBudimo Čačak.

Sa druge strane, članovi Srpske napredne stranke istakli su da je opozicija na održanoj konferneciji za medije iznela potpune neistine, a oni će se povodom svega zvanično oglasiti na konferenciji zakazanoj za danas u 15:30 časova.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar