Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Jelesijević: Ćalović ima bolesnu ambiciju da bude gradonačelnik

post-title
Foto: Facebook/Screenshot


Trzavice u redovima čačanske opozicije bile su vidljive i pre izbora, ali su one nakon rezultata lokalnih izbora stavljene u drugi plan, nakon što su predstavnici opozicije izneli tvrdnju da vlast nema većinu za formiranje novog saziva parlamenta i da može doći do nove kompozicije lokalne vlasti u gradu na Moravi.


Posebno oštre poleike vođene su na društvenim mrežama između pristalica Pavla Jelesijevića i Ivana Ćalovića, a optužbe su se uglavnom svodile na njihov odnos prema SNS u ranijim godinama.

Čačanskoj političkoj javnosti odavno je poznata istorija netrpeljivosti između Velimira Ilića i Ivana Ćalovića, nakon brojnih optužbi i kvalifikacija koje je lider Nove Srbije iznosio na račun sadašnjeg kandidata opozicije za gradonačelnika Čačka.

Takođe, na platformi “ILI ĆI ILI MI“ usmerenoj protiv Nove Srbije, Dveri su na lokalnim izborima 2016. osvojili 25 odsto glasova.

Zbog svega ovog, jedno od novinarskih pitanja upućenih kandidatu za gradonačelnika Ivanu Ćalović bilo je i da li računa i na podršku onih političkih činilaca koji do sada nisu imali najbolje mišljenje o njemu.

Nije li to bobeda moje politike? Oni koji su me osporavali sada me podržavaju. Ja sam pobedio i oni su shvatili da su pogrešili. Oni su evoluirali i na tome im hvala – rekao je Ćalović.

Međutim, nekoliko sati kasnije Pavle Jelesijević, koji je trenutno u Americi, u objavi na društvenim mrežama napisao je da on ne podržava Ivana Ćalovića, niti mu veruje, ali da će mu pružiti podršku u slučaju da je to jedini način da se smeni vlast SNS-a u Čačku.

Nešto kasnije bio je još oštriji, navodeči da mu se ne dopada način na koji je Ivan Ćalović sebe promovisao u kandidata za gradonačelnika. On je eksplicitno napisao da Ivan Ćalović gaji “bolesne ambicije da bude gradonačelnik Čačka“.

Nažalost ali nažalost, NE POSTOJI teoretska šansa da SUD ili GIK priznaju pobedu opozicije. Ne želim iko da gaji lažnu nadu da papirološki i pravno možemo izdejstvovati pobedu. Sve te ljude u GIK i u sudovima je SNS postavio na pozicije. Ja nisam političar već čovek iz naroda, ne želim da budem deo ikakvih predstava za narod ili farsi koliko god to čudno zvučalo, meni je proglašavanje ovog ili onog za gradonačelnika veliko nepoštovanje i omalovažavanje Čačana, jer svi oni dobro znaju da se vrednuje ono što je potpisano i pečatirano, a pečat i olovka su u rukama poslušnika SNS… Narodu sam dužan da govorim istinu i samo istinu, niko ne sme da gaji lažne nade jer tamo neki vodja neke opozicione grupe gradjana gaji bolesne ambicije da bude gradonačelnik. Mi našu borbu nastavljamo – naveo je Pavle Jelesijević, čija je grupa građana “ProBudimo Čačak“ osvojila svega dva odsto manje glasova od GG “Ivan Ćalović – Istina i Čast“.

Moravainfo



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar