Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Utorak će biti najtopliji dan u godini!

post-title
Foto: Mediaportal


U utorak će toplotni talas dostići svoj vrhunac, navodi "Hailz Srbija". 

Kako navodi "Hailz Srbija", ovog popodneva je najneprijatnije na području Beograda i Sremske Mitrovice iz razloga što su u ta dva grada izmerene tačke rose od 22 do 25°C, a one u kombinaciji sa temperaturom od 35°C daju subjektivni osećaj od 44-47°C. 

"Izolovanih pljuskova i grmljavine će ovog popodneva biti u planinskim predelima Srbije. U nizijama, šanse za pljuskove postoje u zapadnoj polovini Srbije. Strujanje je minimalno ili skoro nepostojeće", dodaje "Hailz Srbija". 

Osim toga, "Hailz Srbija" je najavio da će utorak biti definitivno najteži tan u ovom toplotnom talasu koji je zahvatio Srbiju prošle nedelje i koji još uvek traje. 

"Utorak će biti najtopliji dan u celoj Srbiji. Temperature od 40-42°C će se meriti u velikom delu Srbije, a istočni i jugoistočni, fenirajući, vetrovi će oduvati vlažnu vazdušnu masu uz granicu sa Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom", stoji u najavi "Hailz Srbija". 

Od srede se mogu očekivati pljuskovi u večernjim satima, koji bi doneli dugo očekivano zahlađenje. 

U sredu će se vlažna vazdušna masa vratiti nad Srbiju i atmosfera će biti ekstremno nestabilna. Formirano polje niskog pritiska u nižim slojevima atmosfere zbog dugotrajnog jakog zagrevanja će u danima od srede do vikenda pokretati u popodnevnim i večernjim satima olujne sisteme sa obilnim pljuskovima.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar