Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vesela kraljevačka Nedelja Veselog spusta

post-title
Foto: Press služba


Najveselija sedmica u Srbiji – kraljevačka Nedelja Veselog spusta, od 8. do 14. jula, bila je – vesela, raspevana, razigrana, nasmejana... i vrlo posećena.
Brojna dešavanja, programi i koncerti, organizovani tokom sedam vrelih julskih dana u Kraljevu, počeli su programom za najmlađe – „Veselim sportićem“, organizovanim u saradnji sa Sportskim savezom Kraljeva na Trgu srpskih ratnika, gde su mališani mogli da se oprobaju u fudbalu, rukometu, atletici i gimnastici.

Prvi u nizu koncerata na bini na centralnom gradskom trgu održala je jedna od naših najpopularnijih pop pevačica Aleksandra Radović, kantautor pop muzike i vokalni solista, dobitnica mnogih prestižnih nagrada, jedna od retkih pevačica koja ima sopstvenu školu pevanja. Nakon koncerta Aleksandre Radović, na Trgu srpskih ratnika je održan jubilarni, petnaesti Kraljevski oskar popularnosti, na kome je veliki broj muzičkih grupa i pevača primio nagradu i izveo svoje najpopularnije numere.

Drugo veče je takođe počelo programom za najmlađe - festivalom „Dete u srcu“, nakon čega su je nastupio kultni hrvatski rok sastav Psihomodo Pop, koji od osnivanja, 1983. godine, svojom pojavom i scenskim nastupom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a svojim načinom sviranja, muzikom i stilom ostavlja upečatljiv trag. Veče je završeno nastupom kraljevačkog benda Dečija radost, prepoznatljivog po rege zvuku, koji već tridesetak godina, stvaranjem i izvođenjem muzike, nastoji da pokaže da su mir, ljubav i sreća osnovni principi života.

Sreda je obeležena tradicionalnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Kraljevo, a u večernjim časovima je, nakon muzičkog dela za koji je bio zadužen di-džej, nastupio jedan od najznačajnijih bendova domaće alternativne scene – novosadski rok sastav Love Hunters. Ikona muzičke scene, koja od 1987. godine ostavlja ostavlja dubok i trajan utisak svojom autentičnošću, strašću i angažovanošću, čija muzika inspiriše i pokreće. Za kraj večeri, kraljevački, jedinstven i prepoznatljiv, bend Burns predstavio se publici izvođenjem pesama i hitova - kantri, rokenrol, soul, bluz... odličnom energijom, originalnim izvođenjem...
I u četvrtak je muzičko veče započelo sa di-džejem, a nastavilo se sjajnim nastupom jedne od naših najkvalitetnijih pevačica, kantautorke, dizajnerke, bivše članice alternativnog benda Zemlja gruva - Zoe Kida, nakon koje je sledio osvežavajući nastupi mladog kraljevačkog rok benda Fearless.

Osim u sjajnoj muzici, od utorka do četvrtka, u okviru Festivala zanatskog piva, posetioci Nedelje Veselog spusta mogli su da uživaju u najboljim srpskim kraft pivima.

U muzički petak na Trgu srpskih ratnika uveo nas je di-džej, a potom je niški bend koji se upisao u jugoslovensku istoriju rokenrola – Kerber napravio takvu atmosferu i okupio toliki broj gledalaca da ne čudi što su, kao legendarni bend, opstali duže od četrdeset godina. Za kraj radne nedelje, Kraljevački hard i hevi rok bend Adam, koji nastavlja da pomera granice urbane kulture Kraljeva, još jednom je nastupio pred svojim sugrađanima pruživši im, očekivani, dobar provod.

Prvi dan vikenda u okviru Nedelje Veselog spusta započeo je prepodnevnim Veselim čarolijama na bazenu, koje su na Gradskom bazenu u Kraljevu delom dočarale poznate Igre bez granica. Veče je počelo programom za decu tokom koga su se naši mali sugrađani upoznali sa žonglerima i animatorima, a nastavljeno koncertom jedne od najvećih muzičkih zvezda osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, poznate i po tome što je postavila nove standarde po ugledu na svetski šou-biznis u domenu javnog nastupa, spotova i scenskog izgleda. Nakon dela večeri posvećenog narodnoj muzici, ceo grad je postao - velika Jeger parti. Veče uoči centralnog događaja – Veselog spusta, bilo je rezervisano i za tradicionalno Kapetansko veče.

Poslednji dan Nedelje Veselog spusta - 14. jul, rezervisan je za koncert naše pop-folk pevačice Ivane Selakov i nastup Vatrogasnog orkestra „27. septembar“, koji za sobom ima devet decenija uspešnog postojanja i nastupa.

I ove vesele Nedelje Veselog spusta Kraljevo je – gorelo – ulice su bile prepune, bašte kafića i restorana krcate, centralni trg živ kao nikad pre, pevalo se, igralo, zabavljalo, sećalo starih vremena, išlo u korak sa novim trendovima, stvarale uspomene... do naredne vesele Nedelje Veselog spusta...



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar