Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Aleksandar Mitrović novi predsednik opštine Ivanjica

post-title
Foto: GZS


Ivanjica - Novi predsednik opštine Ivanjica je Aleksandar Mitrović koji je danas izglasan na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Ivanjice.

Za Mitrovića je glasalo 22 odbornika, dok je protiv bilo 13, ukupno je glasalo 35 odbornika od 37.

„Biti predsednik opštine Ivanjica je velika čast i nimalo lak posao. U vremenu koje dolazi prevazićićemo sve izazove koji nas očekuju jer odgovornost je ono što dugujemo građanima Ivanjice. Na putu daljeg razvoja najznačajnija nam je podrška države koju mi kao lokalna samouprava treba da prepoznamo i pratimo kako bi omogućili što komforniji život građana naše lepe varošice. Investicije koje se trenutno realizuju doprineće bržem razvoju i napretku Ivanjice i sa ponosom možemo da istaknemo da će opština posle trideset i nešto godina dobiti rekonstruisan centar - glavnu ulicu za koju je Vlada RS izdvojili čak 270 miliona dinara. U skladu sa politikom predsednika Aleksandra Vučića i Vlade RS koji akcenat stavljaju na brigu o mladima realizovano je nekoliko značajnih projekata poput asflatiranja puta za Osonicu koje je prepoznato kao ’najmlađe’ selo u zapadnoj Srbije zbog velikog broja mališana. Za taj put država je izdvojila 1,5 miliona evra a opština Ivanjica je dobila i dva nova vrtića za koja su izdvojena značajna sredstva iz lokalnog budžeta ali i resrornih ministarstava. U proteklom periodu uspeli smo da obezbedimo i sredstva za rekonstrukciju žičanog mosta, uredimo gradsko šetalište na Sajmištu, započenomo i dobrim delom izgradimo Sportski centar u Ivanjici, rekonstruišemo kilometre saobraćajnica, atmosferske kanalizacije obnovimo kompletan vozni parking javnog komunalanog preduzeća koji je bio u jako lošem stanju i postavimo podzemne kontejnere na teritoriji čitavog grada. Kako bi građani imali bolje zdravstvene uslove nabavljeni su novi savremeniji aparati a rešava se i dugogodišnji problem prokišnjavanja zgrade Doma zdravlja”, kazao je Mitrović dodajući da su ovo samo neki od projekata koji su građani čekali decenijama.

On je rekao da je proteklih godina dosta sredstava ulagano u putnu infrastrukturu i gde je zaživela praksa asflatiranje uz učešće građana. „Samo ove godine uradićemo preko 25 kilometara puta. U planu je sanacije starog mosta izgradnja novog i izgradnja bazena u okviru Sportskog centra. Takođe je u planu i rekonstrukcija Doma kulture a najmalđi će uskoro dobiti i uređeniji prostor za igru u gradskom parku. Ovo je i poljoprivredni kraj i da je deo stanovništva finansijski oslonjen na ovu privrednu granu. Povećaćemo budžet za posticajna sredstva koji se planski realizuju,. Očekuje nas izgradnja fekalnog kolektora i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koji je veoma veliki projekat”, nagalasio je Mitrović.

Novi predsednik opštine Ivanjica se nada da će uz konstruktivno delovanje opozicionih odbornika uspeti da zajedno unaprede život u ovoj maloj varoši.

Inače, Aleksandra Mitrović (1989) je master inženjer tehnike i informatike, zaposlen u JKP „Ivanjica” od 2013. na poslovima saradnika za tehnička pitanja do 2020. kada preuzima funkciju direktora ovog JKP. Mitrović je podneo ostavku na mesto direktora javnog preduzeća.

Inače, koalicija Sprske napredne stranke ima većinu od 22 odbornička mandata dok je opoziciji pripalo 15 i to „Narodni pokret Srbije - Miroslav Miki Aleksić - Biram borbu za Ivanjicu” - 8, „Ujedinjena opozicija SSP - DS - Glasam bolju Ivanjicu” - 3, „Miloš Parandilović -Novo lice Srbije - Ivanjica Ivan Jovićević” - 3 i „Domaćinska lista radnih ljudi” - 1. Lokalni parlament broji 37 odbornika.

Nakon završetka sednice izvršena je primopredaju dužnosti.

Momčilo Mitrović predao je dužnost novom predsedniku opštine Aleksandru Mitroviću.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar