Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



JKP „Vodovod“ Čačak danas će početi punjenje lokalnih rezervoara u selima gde je nestašica vode

post-title
Foto: Press služba


Pomoćnik gradonačelnika Čačka Miloš Stevanić danas je organizovao sastanak sa predstavnicima JKP „Vodovod“ Čačak, JKP „Moravac“ Čačak, Zavoda za javno zdravlje Čačak i sa predsednicima Saveta mesnih zajednica u kojima je veoma otežano snabdevanje vodom sa lokalnih sistema vodosnabdevanja. Zbog visokih temperatura, generalno nepovoljne hidrološke situacije i povećane potrošnje vode, na čitavoj teritoriji Čačka otežano je vodosnabdevanje, kako ističu u „Vodovodu“. Naročito su ugrožena sela i gradski podsistemi, gde je primećeno da je potrošnja uvećana i dva puta, što sugeriše da postoji i nenamnsko trošenje vode, istakao je direktor JKP „Vodovod“ Zoran Pantović.

 

 

Na sastanku je odlučeno, da će predstavnici Grada, i JKP „Vodovod“ i ovoga puta izaći u susret svojim sugrađanima koji se nalaze u teškoj situaciji i angažovati sva komunalna preduzeća kako bi problem, izazvan visokim temperaturama, bio prevaziđen.

 

- Na osnovu zahteva meštana i održanog sastanka, došli smo do zaključka i rešenja da će u Trnavi, Atenici, Žaočanima, Sokolićima, Viljuši i ostalim selima gde je problem u vodosnabdevanju, radnici JKP „Vodovod“ već danas početi dopunjavanje postojećih rezervoara, gde je to moguće. Imajući u vidu da JKP „Vodovod“ ovih dana ima povećan broj intervencija, lokalna samouprava će razmotriti mogućnost dopunjavanja postojećih rezervoara i sa trećim licem. U izuzetnim slučajevima, na zahtev predstavnika određenih mesnih zajednica, biće privremeno postavljena stabilna cisterna, ali moram da napomenem da je stav svih nas da je takav vid snabdevanja vodom, u uslovima ekstremno visokih temperatura, nedovoljan, a pre svega nesiguran što se kvaliteta vode tiče – objasnio je direktor „Vodovoda“. S obzirom na to da JKP „Vodovod“ raspolaže sa jednom mobilnom cisternom, postojeće će biti korišćene za dopunjavanje rezervora, i direktor ovog javno-komunalnog preduzeća moli meštane za strpljenje, a naročito za racionalno korišćenje vode, objašnjavajući da je tokom ovakvih vremenskih uslova svako korišćenje vode u svrhe koje nisu neophodne, apsolutno neracionalno.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar