Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



SNS Čačak : Viši sud odbio žalbu opozicije, sve tvrdnje o izbornim nepravilnostima pale u vodu

post-title
Foto: Mediaportal


Saopštrenje Gradskog odbora SNS u Čačku prenosimo u celosti:

"Presudom Višeg suda u Čačkau od 10.07.2024. godine ODBIJENA JE ŽALBA podnosioca izborne liste „ PRIMARIJUS DR MILAN ROGANOVIĆ – SRPSKI POKRET DVERI – BOŠKO OBRADOVIĆ – Radmila Živković – Dragan Ćendić – Biljana Rubaković“ na rešenje Izborne komisije grada Čačka.

Ova presuda je zvanično postavljena na veb-prezentaciji RIK-a 12.07.2024. godine. Obrazloženjem presude Viši sud u Čačku je na nedvosmislen način potvrdio postupanje Izborne komisije grada Čačka u vezi formiranja POSEBNE KOMISIJE koja je izvršila KONTROLU zapisnika o radu biračkih odbora PO UZORKU, sačinila zapisnike i usvojila IZVEŠTAJ o kontroli i objavila ga na veb-prezentaciji RIK-a a sve u skladu sa prethodnom presudom ovog suda i članom 53. stav 1. Zakona o lokalnim izborima.

U iscrpnom obrazloženju presude jasno se razgraničavaju UVID u izborni materijal nakon završenog glasanja po osnovu člana 54. stav 3. Zakona o izboru narodnih poslanika i KONTROLA zapisnika o radu biračkog odbora PO UZORKU po osnovu Zakona o lokalnim izborima.

U skladu sa zakonom pravo na UVID su ostvarili predstavnici podnosioca izbornih listi dok je KONTROLA po zakonu moguća jedino institucionalno i to u okviru organa koji sprovodi lokalne izbore a to je Izborna komisija grada Čačaka koja je u skladu sa zakonomo formirala POSEBNU KOMISIJU iz reda članova i zamenika članova Lokalne izborne komisije a sve u skladu sa zakonom.

Sve radnje koje je preduzeo načelnik Nebojša Bežanić su u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika, Upuststvom i drugim aktima RIK-a, kao i službene beleške koje je vodio a koje je predao sekretaru i predsednici IK a koje su razmatrane na 19.sednici Izborne komisije grada Čačka.

Po svemu sudeći sve najave opozicije o navodnim nepravilnostima u toku izbornog procesa su pale u vodu kao i sve eventualne tužbe protiv časnih i poštenih članova Izborne komisije grada Čačaka i predsednice LJiljane Stanišić.
Danas 16.07.2024. godine su istekli rokovi za predaju žalbi na poslednja četiri Rešenja Izborne komisije grada Čačka. Do isteka roka na pisarnicu GU u Čačku su stigle dve nove žalbe koje će biti prosleđene Višem sudu u Čačku na odlučivanje.

Za očekivati je da već početkom sledeće sedmice Izborna komisija grada Čačka proglasi Ukupne (KONAČNE) rezultate lokalnih izbora.
U gradu kraj Morave se stekao utisak da je opozicija pokušala pritužbama, prigovorima i žalbama Višem sudu da što više produži datum održavanja konstitutivne sednice kako bi na polju prava nadoknadila svoj poraz na lokalnim izborima.

Podsetimo naše sugrađane da je koalicija okupljena oko SNS-a prema preliminarnim rezultatima izbora osvojila 40 od 75 odborničkih mandata kao i da ima podršku jednog odbornika manjinske Ruske stranke."



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar