Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veliki dan za MZ Banjica: Asfaltirana tri putna pravca

post-title
Foto: GZS


Čačak - Gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović zajedno sa svojim saradnicima danas je obišao radove u MZ Banjica koji su u završnoj fazi, na tri putna pravca ,ukupne dužine 1800 metara.

„Reč je o deonicama dva kraka za Radovanoviće, jedan za Vasilijeviće ,kao i jedan važan put u selu odakle je poreklom doktor Tihomir Rakićević, rukopoloženi vladika, a sada iguman studenički i na čiji zahtev je ova saobraćajnica prema samoj crkvi urađena, rekao je Todorović i podsetio da oko 20 domaćinstava živi u ovom delu sela , većinom starosedeoci ,a posebno raduje činjenica da ima veliki broj dece.

 „ Veoma je pohvalno da su i meštani učestvovali sa dodatnim sredstvima kako bi se kraće deonice do njihovim domaćinstava izgradile kao i za propuste koji su neophodni do njihovih imanja koje poseduju u ovom delu Banjice. Zaista se imovinsko pravni odnosi nisu dovodili u pitanje tako da su radovi brzo završeni i preostaje jedan manji deo bankine da se završi u naredna dva dana, dodao je Todorović.

 Radovan Terzić, predsednik MZ Banjica kaže da je put doneo sreću u ovo selo.

„ Do 2012.godine MZ Banjica imala je oko 2 500 metara asfalta, a od 2012.godine do sada oko osam hiljada metara. To pokazuje koliko je grad pokazao da prepoznaje teškoće i značaj puta za ovaj kraj“, kaže Terzić i dodaje da će mlade porodice koje su ostale u ovom selu sada zasigurno ostati u ovom selu.

 Nebojša Radovanović, meštanin kaže da je konaćno mukama došao kraj jer su padavine nosile put i otežavale živote stanovnika ovog kraja. Moj sin Despot je osma generacija koja ostaje u rodnom selu i u nedelju ću ga krstiti i proslaviti kako dolikuje“, kaže Radovanović.

Vrednost investicije je 16,5 miliona dinara. Vlada RS je na inicijativu građana i zahteva grada Čačka opredelila je novac za ove namene.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar