Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Još nije formirana lokalna vlast u Čačku: Izborne komisije objavile rezultate, ali zbog žalbi opozicije još uvek se čeka

post-title
Foto: RINA


Čačak – Gradska izborna komisija je na sednici održanoj u petak objavila ukupne rezultate lokalnih izbora u Čačku: Izborna lista Aleksandar Vučić – Čačak sutra osvojila je 53,33% mandata što je u brojkama  40 odbornika.

Na drugom mestu je Ivan Ćalović sa 16,00 procenata, odnosno  12 odbornika. Probudimo Čačak osvojio je 13,33 procenta ili 10  odbornika, Svi za  Čačak  5,33 procenta odnosno 4 mandata koliko  I Čačak protiv nasilja. Četri odbornička mandata osvojile su i Dveri. Ruska stranka osvojila je 1 mandat, objavljeno je na sajtu Republičke izborne komisije

Opozicija je do sada uložila na desetine žalbi  koje su zbog žalbenih rokova odlagale proglašenje  konačnih rezultata. I na ovaj ukupni rezultat  GG Ivana Ćalovića uložila je žalbe što će odložiti proglašenje konačnih rezultata do početka naredne sedmice.

Na proteklim junskim izborima svoje kontrolore imali su i koalicija okupljena oko srpske napredne stranke, ali i opozicija.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar