Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



On je oduvao svu konkurenciju sa svojim gudalom: Ognjen Babić osvojio prvo mesto na Saboru violinista u Pranjanima, nakon takmičenja opelelo se veliko narodno kolo

post-title
Foto: RINA


Gornji Milanovac - Ognjen Babić ove godine osvojio je prvo mesta na 6. Saboru violinista Srbije u Pranjanima.

Na sinoćnjem takmičenju gudala je ukrstilo deset violinista. Najbolji od njih, po oceni žirija, odneo je prestižnu nagradu. Ognjen dolazi iz mesta Ključ, opština Mionica i ima 18 godina, prošle godine u Pranjanima osvojio je treće mesto.

Drugo mesto ili Zlatnu violinu osvojila je Emilija Jelić iz Čačka koja ima 16 godina i učenica je srednje Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković”.

- Andreja Lazarević iz Surdulice osvojio je nagradu za najbolje odsviranu pesmu. Andrej ima 18 godina i potiče iz kraja gde se svira truba, tako da na časove violine ide čak u Valjevo. Andreja je prošle godine prvi put učestvovao na Saboru violine u Pranjanima gde je osvojiio durgo mesto i Zlatnu violinu, kažu za RINU organizatori. 

Igor Pejović je od prvog izdanja učesnika Sabora, a ove godine je osvojio nagradu za najbolje odsviranu pesmu. Drugu nagradu ili Zlatnu violinu osvojio je 2022. godine.

Nagrada za najizvornije muziciranje pripala je Davidu T. Marinkoviću koji dolazi iz sela Kalinić kod uba. On svira od svoje šeste godine i završio je nižu muzičku školu. Prošle godine u Pranjanima je osvojio drugo mesto u Zlatnu violinu.

Posle proglašenja pobednika publika je zaigrala kolo uz zvuke violina najboljih među najboljima.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar