Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku trend povećanja broja turista

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak je zadržao trend povećanja broja turista pokazuju podaci Turističke organizacije Čačak. Grad na Moravi u prethodnim godinama postao je prepoznatljiva destinacija na turističkoj mapi Srbije i sveta, pa je tako I tokom ove turističke sezone evidentiran kontinuirani rast gostiju rekao je Aleksandar Nikitović iz Turističke organizacije Čačak.


Prema podacima Turističke organizacije , broj gostiju koji godišnje posećuju grad na Moravi beleži kontinuirani rast. Inače statistički podaci ukazuju na to da sve više turista bira gradske centre za svoj odmor, prirodne i neistražene destinacije, a Čačak zaista može da ponudi mnogo za veliki broj ciljnih grupa svojim raznovrsnim prirodnim, kulturno-istorijskim nasleđem i velikim brojem manifestacija i događaja.


Područje grada Čačka sa Ovčarsko-Kablarskom klisurom, banjama Gornja Trepča, Ovčar Banja i Slatinska banja , spomen kompleks na brdu Ljubiču, Rimske terme. Panoramsko razgledanje I vožnja katamaranom samo sun eke od bogate turističke ponude kaže Nikitovič. Prirodnim atraktivnostima seoskog područja i bogatim spomeničkim nasleđem, pružaju osnovu za ravoj turizma kao naše najveće razvojne privredne grane. Kulturno-istorijski spomenici i arheološki lokaliteti, predmet su interesovanja brojnih turista, a Čačak je prepoznatljiv kao turistička destinacija po očuvanoj arhitekturi, vrednom spomeničkom nasleđu, sa brojnim prirodnim atraktivnostima u okruženju, gde turisti mogu da upoznaju život, tradiciju, običaje i kulturu grada na Zapadnoj Moravi.

 

Čacak posećuju i domaći i stani turisti a posebno je bitno istaći povećanje broja stranih turista u odnosu na prethodnu godinu. Najveći broj stranih turista dolazi iz zemalja okruženja,ex Jugoslavije ali i Nemačke, Rusije, Poljske I Rumunije.


Podsetimo da se grad Čačak nalazio na desetom mestu najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji prošle godine prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar