Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



„Rakijada” u Pranjanima po 22. put, takmičenje u ispijanju rakije i izbor najbolje „mučenice”

post-title
Foto: Promo


Gornji Milanovac - „Rakijada” u Pranjanima, sa preko dve decenije dugom tradicijom održavanja, postala je prepoznatljiv brend u Srbiji i regionu, a zahvaljujući kratkom dokumentarcu „Rakijada - Distillated Village Tales” Nikole Ilića priča o ovoj manifestaciji dospela je na velike ekrane filmskih festivala širom Evrope i sveta.

Ove godine „Rakijada” će se održati u subotu 28. septembra. Osim takmičenja po kom je manifestacija postala poznata, nekoliko godina zaredom organizujemo i ocenjivanje rakija sa najboljim stručnjacima u toj oblasti. Kao i prethodne dve godine, rakije će ocenjivati prof. dr Ninoslav Nikićević sa svojim stručnim timom.

Pored medalja za sve učesnike i priznanja za najbolje rakije u devet kategorija (mlada šljiva do tri godine starosti, šljiva starija od tri godine, loza, kruška, kajsija, dunja, jabuka, likeri, ostala alkoholna pića - džin, travarica, pelinkovac...), od ove godine ustanovljena su i specijalne nagrade i priznanja.

Prvih 50 učesnika koji pošalju četiri ili više uzoraka na ocenjivanje učestvuju u izvlačenju za specijalnu nagradu - kazan za rakiju od sto litara, a izvlačenje će se održati u Pranjanima na dan manifestacije. Takođe, ustanovljena su i specijalna priznanja za damu - proizvođača i za najbolju rakiju iz inostranstva.

Rok za slanje uzoraka je 10. septembar. O svim pojedinostima (zapremina uzorka, podaci na uzorku, način slanja i kotizacija) moguće je informisati se na fejsbuk stranici „Rakijada Pranjani” i instagram nalogu rakijadapranjani_official ili na broj telefona 061/187-78-54 (Aleksandar).

Na dan manifestacije će biti održano i ekipno takmičenje u ispijanju rakije (prepoznavanje bezbojnih rakija, prelazak preko grede, izvlačenje na nategu... i druge discipline) po kom je „Rakijada” u Pranjanima postala prepoznatljiva, kao i takmičenje za najbolju pitu / gibanicu. Pojedinosti o ovim takmičenjima i detaljan program manifestacije biće objavljeni na navedenoj fejsbuk stranici i instagram nalogu, a svoju ekipu za takmičenje u ispijanju možete prijaviti takođe na broj 061/187-78-54.

Slanje uzoraka - pravila:

Uzorak za ocenjivanje čini jedna staklena boca od minimum 0,7 litara.
Na uzorke je potrebno napisati sledeće podatke:
- vrsta voćne rakije
- jačina alkohola u stepenima (preporučuje se do 45 %)
- godina proizvodnje
- ime, prezime, mesto, ulica i broj, telefon

Kotizacija po uzorku je 2000 dinara.
Preko pet uzoraka 1500 dinara po uzorku, za inostranstvo 18 evra.
Kotizacija se šalje u paketu zajedno sa uzorcima.

Uzorci se šalju na adresu:

Aleksandar Biorac 32308 Pranjani bb, tel. 0611877854
Poželjno je poslati Postexpress-om (državnom poštom).


GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar