Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Podignuta optužnica za ubistvo Maria S. (44) u Preljini

post-title
Foto: Društvene mreže


Više javno tužilaštvo u Čačku je krajem avgusta podiglo optužnicu protiv Čačanina Dejana P. (49) kome na teret stavlja ubistvo Maria S. (44). Optužnicom se okrivljenom na teret, pored krivičnog dela ubistva po članu 113, pripisuje i nedozvoljeno nošenje i upotreba oružja.

Podsećamo, ubistvo se dogodilo 25. aprila ove godine u krugu jedne firme u Preljini. Prema rečima očevidaca dvojica poznanika i saradnika su se u kancelariji na placu firme najpre raspravljali povišenim tonom, dok se nisu začuli pucnji. Kako su očevici tvrdili, a optužnica potvrdila, ispaljeno je sedam hitaca. Mario S. je povredama podlegao na mestu događaja.

Okrivljeni Dejan P. je tada istrčao iz objekta, napustio lice mesta i automobilom se udaljio u nepoznatom pravcu. Policija je za njim intenzivno tragala četiri dana, nakon čega se u prisustvu advokata predao organima gonjenja.

Njemu je tada sudija za prethodni postupak odredio pritvor, koji je i dalje na snazi.

O delu koje mu se stavlja na teret Dejan P. se nakon hapšenja nije izjašnjavao pred tužiocem, a njegov branilac je tada rekao da je on u veoma lošem psihičkom stanju, te da će iskaz dati kada se njegovo zdravstveno stanje stabilizuje.

U optužnici Višeg javnog tužilaštva nije precizirana visina kazne za okrivljenog, već je iznet zahtev “da se osudi po zakonu“.

Okrivljeni Dejan P. još uvek nije izneo odbranu, a učiniće to na glavnom pretresu. Očekuje se da će on biti zakazan u narednih mesec i po.

Alo



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar