Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku održana konferencija ,,Model upravljanja čvrstim komunalnim otpadom na primeru Slovenije” (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


U Centru za stručno usavršavanje u Čačku održano je predavanje na temu ,,Model upravljanja čvrstim komunalnim otpadom na primeru Slovenije”.  Na skupu je ukazano na  primere iz oblasti održivog upravljanja otpadom, sa akcentom na rešenje ovog problema u gradovima Celje i Ljubljana.

,, Kada je reč o Sloveniji  proces još traje iako već imamo  dobre rezultate. Počeli smo pre 15 godina, i u tom procesu sistem se menjao. Na početku spalionice otpada  nisu bile rešenje,a   ispostavilo se  da su neizbežne. Prihvatanje građana je  takođe proces koji zavisi od edukacija, ali bez obzira na sve  ljudi ne vole brze promene, a da bi prihvatili mora  da vide jasne  rezultate”, rekao je u ime preduzeća ,,EKO PLUS d.o.o.”, Aleš Gabriček.

,, Cilj je da se kroz primere dobre prakse  unapredi upravljanje otpadom,  s obzirom na to da je ova tema  globalni problem.  U Čačku se  i dalje  otpad odlaže u Jagodinu.Trudićemo se  da uključimo još neki grad , odnosno još neku deponiju iz našeg bližeg okruženja da bi smo smanjili količinu otpada na našoj transfer stanici i okolnim parcelama”, rekla je  pomoćnica gradonačelnika Čačka  za zaštitu životne sredine , Marjana Petronijević.

Centar za stručno usavršavanje pod pokroviteljstvom grada Čačka i zaposlenih u obrazovnom sistemu organizuju  brojne aktivnosti na temu zaštite životne sredine. Cilj je da se ukaže na održivost.

,, Tempo razvoja društva zahteva uvećanje nivoa znanja, informisanja,  komunakcije tako da je nama prvi korak – organizovanje edukacija, stručnog usavršavanja kroz kvalitetne i kreativne programe. Nastojimo da deca shvate da je važno da čuvaju prirodu”,  kaže direktorka Centra za stručno usavršavanje Čačak, Tanja Aćimović.

 Konferencija je održana u okviru programa,, Zaštita životne sredine grada Čačka”. 

 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar