Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bio omiljeni predsednik opštine, a nakon smene sada je dobrovoljni vatrogasac i povrtar: Momčilo iz Ivanjice i dalje terenskim vozilom obilazi sela i pomaže svom narodu

post-title
Foto: RINA


Ivanjica - Momčilo Mitrović bivši predsednik opštine Ivanjica skoro jednu deceniju bio je u samom vrhu opštine. Četiri godine bio je zamenik, a onda isto toliko bio na čelu kao predsednik. Iako u punoj snazi, eliminisan je iz političkog života i javna je tajna da je platio cenu jer nije pristao da "ustupi" Jelića polje moćnicima koji iz senke pokusavaju da vladaju Ivanjicom.

Mnogi Ivanjičani tvrde da se i SNS debelo ogrešio od Momčila i kažu da se radi o čoveku koji je svuda stizao, i bio prvi u nevolji da pomogne svojim sugrađanima. Nije bio onaj koji podređenima delegira iz tople kancelarije, već je sa svojim sugrađanima bio zajedno uvek, i kada su voda, blato i sneg bili do kukova. A, takvih dana naročito u planinskim ivanjičkim selima bilo je mnogo.

Ipak, iako je na razočaranje svog naroda smenjen, Mitrović se ne žali što je sa predsedničke fotelje, što bi se žargonski reklo “spao" na to da bude dobrovoljni vatrogasac.

- Nije mi ni jednog trenutka žao, znam da sam osam godina izgarao za svoj narod maksimalno radeći za svoj grad i meštane. Nisam svuda stigao, ali sam svaku pa čak i onu najmanju šansu koristio da pomognem koliko mogu. Ništa ja tu ne bih menjao, ponosan sam što sam bio predsednik Opštine u vreme Aleksandra Vučića čoveka koji je uvek davao nekada i tri puta više od onoga što sam tražio za svoj kraj. Za sve ono što je urađeno u Ivanjici u protekloj deceni zaslužan je najpre Vučić, a onda tek ja. Na moje mesto došao je jedan mlad čovek i tvrdim dobar momak koji će brzo steći iskustvo. Verujem da će njegovi rezultati biti još bolji i tu sam za svaku pomoć, kaže za RINU Mitrović.

Bivšeg predsednika smo zatekli u njegovoj bašti na obali Moravice.

- Krenulo mi je dobro kao baštovanu, nikada supruga i ja nismo imali bolju papriku i paradajz. Sad neki dan je delila nekim komšijama koji dobacuju da ne mogu da propadnem. Ako me pitate da li je tačno da je razlog moje smene "Jelića polje"? Iskreno jeste. Nisam mogao da pristanem na to, ni za kakve stanove i apartmane. To smatram svetom ivanjičkom zemljom u centru grada. Loše bih se osećao da sam to uradio. Ovako sam ko "tica", kaže Mitrović.

Inače, Mitrović je trenutno vođa dobrovoljnog vatrogasnog društva u ivanjičkom kraju. Skoro je dobio iz beogradske centrale oko petstotina školskih ranaca za najmlađe đake pa je sa terencom obilazio najudaljenije golijske kuće i škole deleći pribor deci.

- Ko će to drugi bolje od mene, znam svaki potok i bogaz, gotovo da nema kuće u čiju avliju bar jednom nisam svratio, kaže Mitrović.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar