Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ESTŠ „Nikola Tesla“, uz pomoć Grada Kraljeva, dobila potpuno novo vozilo za obuku đaka

post-title
Foto: Press služba


Elektro-saobraćajno tehnička škola „Nikola Tesla“ dobila je sredstva od Grada Kraljeva za nabavku novog putničkog vozila sa duplim komandama za izvođenje nastave - obuka vožnje u bloku na području rada saobraćaj. 

Gradonačelnik je podsetio da je ESTŠ „Nikola Tesla“, pre nekoliko godina, konkurisala kod Ministarstva pravde i od sredstava od oportuniteta, po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, obezbedila čak dva vozila sa duplim komandama.

„Zahvaljujući ovim sredstvima đaci saobraćajnog usmerenja imaju dva vozila na kojima uče da voze. Ove godine, Grad je u budžetu za 2024. godinu obezbedio 2.000.000 dinara za kupovinu novog vozila, koje je danas stiglo u školu, tako da će učenici ove škole sada imati potpuno nov automobil na kojem će moći da nauče da voze“, kazao je Terzić.

Direktor Elektro-saobraćajno tehničke škole „Nikola Tesla“ Branislav Mićović istakao je da je novo vozilo stiglo u pravom trenutku s obzirom na to da je jedan auto, pred kraj prethodne školske godine, otpisan jer nije mogao da se popravi odnosno popravka bi koštala više od vrednosti samog vozila.

„U ime škole, učenika i nastavnika, zahvaljujem Gradu i gradonačelniku što su podržali naš plan i uvrstili nabavku novog automobila i ne samo to, nego i nabavku računara i nove školske opreme, u budžet, tako da ćemo imati dovoljno vozila za obuku đaka. Obuku za vozila B kategorije imaju đaci na smeru vozač motornih vozila i tehničar drumskog saobraćaja, pa bi, da smo ostali na dva vozila, bio veliki problem da se odradi obuka svih vozača u jednoj godini. Dobijanjem ovog auta u potpunosti smo se obezbedili za sprovođenje praktične nastave na saobraćajnom smeru“, pojasnio je direktor.

Mićović tvrdi da je, kako bi se održao kvalitet nastave u tehničkim školama, neophodna redovna nabavka opreme kao što su elektrika, računari, energetska oprema, transforamtori, a na saobraćajnom smeru su to najčešće vozila, garaže, dizalice...

„Škole treba da sarađuju sa lokalnom samoupravom. Važno je da znaju prioritete, šta im je najpotrebnije, i da, u saradnji sa Gradom, realizuju svoje projekte, a sve u cilju postizanja boljeg kvaliteta nastave“, kazala je rukovodilac Školske uprave Bojana Marinković, istakavši da je ovo još jedan odličan primer dobre saradnje škole, Grada Kraljeva i Školske uprave.

Primopredaji potpuno novog automobila Elektro-saobraćajno tehničkoj školi „Nikola Tesla“, koji je dostavljen od strane Marić centra, kao najnižeg ponuđača, prisustvovali su gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, rukovodilac Školske uprave Bojana Marinković i član Gradskog veća grada Kraljeva zadužen za obrazovanje Dejan Nikić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar