Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Novi metri asfalta stigli u Gornje Branetiće

post-title
Foto: Press služba


U cilju stvaranja uslova za bolji i lagodniji život na selu, ali i za razvoj etno turizma u Gornjim Branetićima na oko 25 kilometara od centra opštine, danas je asfaltirana deonica nekategorisanog punog pravca. 

 

-Asfaltira se deonica puta dužine 500 metara u zaseoku Vranovica u pravcu prema Pantovićima. U pitanju je deonica koja deli Donje Branetiće, Ručiće i Gornje Branetiće i koja je od velikog značaja za sve nas – rekao je Miloš Matović predsednik Mesne zajednice Gornji Branetići. Matović se ovom prilikom zahvalio predsedniku opštine i opštinskom rukovodstvu na svemu što su učinili i što čine za ljude u ovom delu milanovačke opštine i dodao:

 

-Ovaj putni pravac ima veliki značaj i kada je u pitanju turistički razvoj Gornjih Branetića. Ovde imamo jedan turistički kompleks koji bi u budućnosti trebao da zaživi i da dovede dosta gostiju u ove krajeve.

 

Miloš Pantović, meštanin zaseoka Vranovica, takođe je izrazio zahvalnost opštinskom rukovodstvu napominjući da ovaj putni pravac ima veliki značaj za sve, a posebno za njega i njegovu porodicu i bržem razvoju biznisa koji je započeo. 

-Nedavno smo porodično počeli da se bavimo etno turizmom, ovaj asfalt je prva subvencija i nama prva pomoć. U planu nam je da oformimo ozbiljno etno selo koje će imati „zip line”, bazene, ideja imamo mnogo, sve zavisi od drugih faktora. Pored etno turizma bavim se i voćarstvom, imam nov voćnjak u kome je zasađeno 600 stabala šljiva sorte „stenlej”, a u planu nam je i otvaranje sopstvene destilerije. S tim u vezi, od izuzetnog značaja za sve nas jeste ulaganje u putnu infrastrukturu kao i održavanje elektro mreže - kaže Pantović i ističe da svima koji žele da naprave vikendicu u Gornjim Branetićima poklanja plac, u želji da selo živi i da ima više komšija.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar