Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac savladao Krku u drugom kolu ABA lige

post-title
Foto: Mediaportal


U 2. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart imali su priliku da po prvi put u novoj sezoni odigraju utakmicu na domaćem parketu, pred svojim navijačima. Rival je bila Krka iz Novog Mesta, ekipa koja je došla u Čačak sa namerom da pokuša da iznenadi domaćina. Naravno, Borac je uložio silan trud kako bi onemogućio rivala da u tome i uspe. Na koncu susreta, kao uspešniji se pokazao upravo sastav Saše Ocokoljića, koji je posle 40 minuta velike borbe slavio rezultatom 80:71 (17:17; 20:23; 22:18; 21:13).

Bolji početak pripao je Krki, ne toliko zbog broja poena, koliko zbog manje napravljenih grešaka. Borac je, a nakon gotovo tri minuta igre, uspeo da se stabilizuje, pa se sa nekoliko dobrih rešenja u napadu pozitivno uveo u meč. Međutim, stvari se nisu značajnije promenile, pa je Krka došla do pet poena suficita (4:9). To je bio alarm za klupu domaćina da pozove prvi tajm aut. Taj potez bio je pravi, jer je Borac brzo sustigao rivala (13:13). Do kraja prve deonice na snazi je ostao egal.

Energično su tabori ušli u drugi kvartal. Ali uprkos tome, falilo je poena. Ipak, u nastavku stvari su se kudikamo promenile, pa su sastavi došli do potrebnih pogodaka. A kako nikome nije pošlo za rukom da se istakne, egal je i dalje bio realnost. Istina, polovinom deonice Krka je sa dva učinkovita napada došla do plus šest (24:30), ali to je bio maksimum od jedne ekipe. Naravno, Borac je svim snagama pokušavao da promeni stanje na semaforu. Boldvin je povukao, ostali su ga sledili, pa je domaćin poveo (36:32). Krka nije klonula duhom, već je sprečila drugi tim da se više odvoji, a čak je do odlaska u svlačionicu vratila prednost.

Trojkom Špana otvoreno je drugo poluvreme. Borac je uzvratio preko Jošila, tako da je igra išla željenim tokom. Odnos snaga se, doduše, nije menjao, već su timovi bili itekako ravnopravni. Igralo se mahom koš za koš, tako da je sve bilo neizvesno. Doduše, polovinom trećeg dela igre Krka je imala u nekoliko navrata plus četiri, ali to je bila zaista mizerna prednost. Vreme je prolazilo, a stvari se nisu pomerile sa početne tačke. I laiku je bilo jasno da će utakmica biti veoma neizvesna, bez obzira što je do kraja bilo dosta vremena.

Vrlo borbeno je Borac ušao u završni deo meča, pa je uspeo da veže šest poena. Zahvaljujući tome, po prvi put je imao finu prednost od sedam poena (65:58). To nije rešavalo stvari, ali je ulivalo dobru dozu samopouzdanja. Razume se, Krka nije istakla belu zastavu, već je koševima Garsije i Čebašeka držala priključak. Štaviše, brzo je prepolovila deficit (69:66). Ali Borac je imao podršku sa tribina, što nije zanemarljiva prednost. Takođe, proradio je Pavićević, koji donosio bitne poene. Kako se na kraju ispostavilo, ti momenti bili su ključni da Borac slomi rivala. Otišao je na plus osam (76:68), bilo je nešto više od minut do kraja, tako da Krka nije mogla ništa da uradi. Bilo kako bilo, Čačani su potpuno zasluženo slavili na svom parketu, ostvarivši prvu pobedu u sezoni.

Borac Mozzart: Dejvidson, Boldvin 15, Radović, Pavićević 10, Nikolić 4, Jošilo 8, Ćurčić, Furmanavičijus 12, Smit 12, Gagić 13, Manojlović 1, Valinskas 5.

Krka: Bačvić, Garsija 12, Persons 10, Plut 2, Jurković 6, Špan 14, Cerkvenik 6, Skins, Smrekar 3, Klobučar 6, Čebašek 12.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar