Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku održana obuka o značaju bezbednog učešća u saobraćaju

post-title
Foto: Infopress


U saradnji čačanskih moto klubova i Auto -moto saveza Centra za motorna vozila održana   je obuka  o značaju  bezbednog učešća u saobraćaju.  

Na predavanju je ukazano i na uticaj psihomotornih i perceptivnih sposobnosti vozača na bezbedno upravljanje vozilom.   Vreme reakcije je bitan faktor, a u zavisnosti od složenosti saobraćajne situacije,   kao i subjektivnih faktora  vreme reakcije kreće se od  0,75  do 1 sekunde.  

,, Mi iz Centra za motorna vozila smatramo da su porodične navike i  obuka najvažnija stvar da se stvori bezbedan učesnik u saobraćaju, osoba koja će savesno i odgvovorno učestvovati u saobraćaju. Predavanje je organizovano  u saradnji osam čačanskih moto klubova i AMSS Centra za motorna vozila kako bi vozači motocikala obnovili znanje o bezbednom učešću u saobraćaju “, istakao je u ime  AMSS Centar za motorna vozila Beograd, Branko Lukić. 

 Na predavanju je ukazano i na poštovanje propisa u saobraćaju, sa akcentom na preporuke za bezbedno učestvovanje mopedista i motociklista.

,, Sticajem okolnosti bavim se transportom i obavezan sam da posećujem seminare vezane za bezbednost u saobraćaju i shvatio sam koliko to doprinosi bezbednosti i boljem obavljanju posla i to sam povezao sa svojim hobijem,  vožnjom motocikla“, rekao je  Darko Jakovljević .

Učesnici su ukazali i da su neki propisi mnogo bolje regulisani van granica Srbije i zbog toga su značajna ovakva predavanja , obuke kako bi se podigao  nivo bezbednostii. Cilj je i da se utiče na  smanjenja prekršaja.

Infopress 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar