Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



OŠ "Tanasko Rajić": Pravim vrednostima i zdravim navikama kroz život

post-title
Foto: OŠ "Tanasko Rajić"


U subotu 28. septembra učenici petog razreda sa svojim odeljenjskim starešinama, roditeljima i nastavnicima škole su realizovali zajedničku aktivnost "Pravim vrednostima i zdravim navikama kroz život". Naša škola je na osnovu prošlogodišnjih "Smernica za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada" već organizovala sličnu aktivnost početkom školske 2023/24. godine, koja se pokazala kao odlična u praksi i pomogla je adaptaciji učenika petog razreda na novo okruženje. Početkom ove školske godine nastavili smo sa dobrim primerom iz prakse i organizovali planinarenje za decu, roditelje, nastavnike i rukovodstvo škole.

Zajedno smo krenuli vozom u Ovčar Banju, gde je bio početak zajedničke aktivnosti. Šetali smo lakšom planinarskom stazom, družili se, naučili osnove planinarstva i dobili instrukcije o kretanju planinarskim stazama. U sklopu promocije kretanja i zdravih navika ova šetnja se pokazala kao pravi primer porodici kako je moguće na jednostavan način provesti dan u prirodi i biti aktivan. Čitava aktivnost protekla je u odličnoj atmosferi uz zaključak svih učesnika: "Kada će biti organizovano sledeće planinarenje?".
Podsećamo da se u našoj školi već četiri godine organizuju časovi "Planinarstvo i boravak u prirodi" u okviru časova slobodnih nastavnih aktivnosti. U okviru ovog predmeta deca su sa svojim nastavnicima prošli veliki broj planinarskih staza, najviše u našem kraju na Kablaru i Ovčaru, učestvovali u Danu planinara Srbije 2022. godine, ali su imali i brojne teorijske obuke na časovima u učionici i predavanja predstavnika PD "Kablar".



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar