Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ovo je za našu decu i buduće generacije, dobri putevi su nam jako važni: Vučić na otvaranju pristupne saobraćjanice kod Gornjeg Milanovca, nakon auto-puta ovo je najvažniji projekat (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Gornji Milanovac – Izgradnja pristupne saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do Takova je završena, a ova izuzetno važna deonica danas je svečano otvorena, u prisustvu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Ova novoizgrađena saobraćajnica, dužine je 9.7 kilometara, urađena je po svim savremenim standardima i od velike je važnosti jer će na taj način saobraćaj biti izmešten iz gradskog jezgra i direktno će opštinu povezati sa auto-putem. Teretni saobaćaj više neće prolaziti kroz sam centar grada i ono što je prioritet biće povećana bezbednost.

- Srećan sam što sam danas dolazeći ovde imao priliku da vidim ovu modernu obilaznicu koja je utonila u ovo divno područje naše divne Srbije. Ovde nije kraj jer nas ovakvi projekti motivišu za dalje uspehe. Srbija se gradi i nezaustavljivo ide napred. Na ovaj način rasteretiće se teretni saobraćaj, povećati bezbednost naše dece. Ovo je projekat vredan 30 miliona evra, to ostaje našim budućim generacijama, kazao je Vučić.

On je istakao da želim da se zahvali radnicima koji su radili po svim vremenskim uslovima, bez obzira da li su bili kiša, sneg, mraz ili preko 40 stepeni.

- Nastavljamo dalje, otvaramo brzu saobraćajnicu kod Valjeva, brzu prugu do Subotice. Želeo bih da se zahvalim našim prijateljima iz Kine koji su iz nas kroz sve projekte. Predsednik Kine je imao sluha za naše projekte i naše probleme. Srbija mu je zahvalna i nikad neće zaboraviti sve ono šta je uradio za naš narod, kaže Vučić.

Kineski ambasador Li Ming istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što danas, zajedno sa predsednikom Vučićem, prisustvuje ovom događaju.

-Bez puta nema života - kaže stara kineska izreka. Pod vođstvom predsednika Vučića, Srbija je sada među najbrže rastućim ekonomijama u Evropi. Srbija pridaje veliki značaj gradnji infrastrukture. Danas imamo priliku da svedočimo istorijskom trenutku. Ovaj put predstavlja vezu koja povezuje duše kineskog i srpskog naroda. Naročito u protekle dve godine kineska i srpska strana intenzivno sarađuju. Da izgradimo još više puteva koji vode ka prosperitetu i sreći - kazao je Li Ming.

 

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar