Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak dobio mladu ambasadorku sporta: Đurđina Manjević, perspektivna atletičarka iz Prijevora kod Čačka, osvajačica zlatne medalje na  Plazma Sportskim igrama  mladih

post-title


 Đurđina Manjević, perspektivna atletičarka iz Prijevora kod Čačka, osvajačica zlatne medalje na  Plazma Sportskim igrama  mladih postala je danas  dobitnica prizmananja„Mladi ambasador“ i stipendista Kompanije Dunav Osiguranje.

Grad Čačak osam godina zaredom podržava održavanje Plazma Sportskih igara mladih na svim instancama od kvalifikacionih takmičenja, preko gradskog, regionalnog i državnog takmičenja pa sve do  Međunarodne završnice u Splitu.

-Ulaganje u sportsku infrastrukturu i  izgradnja modernog Sportskog centra „Mladost“  doprinelo je da grad Čačak stvori odlične uslove za  treninge i organizaciju takmičenja. Godinama unazad imamo izuzetnu saradnju sa Sportskim igrama mladih. Grad Čačak je poznat po izuzetnim košarkašima  i basketašima  ali i odbojkašima, atletičarima i teniserima koji su postigli odlične rezultate na Sportskim igrama mladih. Naravno i ostali sportovi koji su zastupljeni u Igrama su itekako popularni među decom u Čačku. Namera nam je da još više ulažemo u sport, da podržimo decu, motivišemo ih da se bave sportom . U današnje vreme kada su deca previše vezana za telefone , kompjutere  kao i nebavljenje sportom, motivacija su nam je da ih okrenemo kao usvajanju zdravih životnih navika, druženju i bavljenju sportom i da ujedno pomognemo njihovu afirmaciju -kaže Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika grada Čačka za društvene delatnosti .

Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Evropi, kroz 28. godina postojanja, promovišući sport i sportski način života, obogatile su živote više od 3.088.000 dece i mladih. U Srbiji je u toku 11. sezone Sportskih igara mladih u stotinu mesta organizovano blizu 200 događaja sa oko 120.000 učesnika, koji su imali priliku da se takmiče, razvijaju svoje veštine i stiču nova prijateljstva.

Kompanija „Dunav osiguranje“, kao dugogodišnji partner Sportskih igara mladih (SIM), u okviru projekta „Prijatelj od detinjstva“, 5. oktobra je srdačnom dobrodošlicom dočekala i ugostila organizatore i učesnike te najveće sportsko-amaterske manifestacije u Evropi. Tom prilikom, kao i prethodnih godina, uručene su stipendije deci koja su rezultatima ostvarenim na terenu ali i van njega, na najbolji mogući način promovisala sportske vrednosti.

- U mnoštvu veštih sportista i dobrih drugara nije bilo nimalo lako izdvojiti one koji su zaslužili prestižnu titulu mladih ambasadora SIM-a, koju su ove godine ponele atletičarke  Đurđina Manjević iz Čačka i Lola Jordanov  iz Petrovca na Mlavi, Nemanja Stajković, atletičar iz Beograda, Velja Nedeljković, šahista iz Niša, i Dominik Egri, stonoteniser iz Bačke Topole. Razlog što smo se opredelili za ove simovce je njihovo dugogodišnje, kontinuirano prisustvo na Sportskim igrama mladih, zapaženi rezultati i poštovanje svih onih vrednosti koje Igre promovišu“,  objasnila je Marija Mihajlović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije i naglasila da su im sva deca koja su do sada učestvovala u Igrama podjednako draga i da s njima ostaju u kontaktu i onda kada se više ne takmiče.

-Ovo priznanje je dokaz da i devojčice mogu da se uspešno  bave sportom i ostvaruju svoje snove . Ovo je ostvarenje mojih najlepših dečjih snova. Hvala  svima, a posebno gradu Čačku, organizatorima SIM-a i Kompaniji 'Dunav osiguranje' na  ovom divnom poklonu koji me  obavezuje da  budem još bolja . Za mene je ovo jedno čarobno, nezaboravno leto. Bila sam prvi put na moru, osvojila zlatnu medalju i stekla nove prijatelje. - rekla je Đurđina .

‒Ovi mladi ljudi su primer kako se do medalja dolazi fer-plej igrom, uz poštovanje ne samo pravila sportske discipline već i protivnika i sudija, te brigom o sopstvenom dostojanstvu, kao i o dostojanstvu svih učesnika u takmičenjima, na osnovu čega smo i odlučili da baš oni budu ambasadori Kompanije „Dunav osiguranje“, koje ćemo stipendirati polisom vrednom 1.000 evra. Oni tako postaju naši najdraži promoteri ideje o zaštiti i sigurnosti koju pruža upravo životno osiguranje. Do novih prijateljskih susreta i novih odličja u koje će biti utkano mnogo drugarstva, prijateljstva, tolerancije i uzajamnog poštovanja, nastavljamo dalje u sportskom i timskom duhu, uvereni da smo i ove godine napravili još jedan veliki i važan korak u izgradnji humanijeg društva – istakla je Nikoleta Šubert direktor Direkcije za prodaju životnih osiguranja Kompanije Dunav.

-Vrednosti koje baštine Sportske igre mladih su vrednosti koje mi promovišemo među decom u Čačku . Poštovanje svih vrsta različitosti , fer plej , drugarstvo, poštovanje i korektno ponašanje  na sportskom terenu- ističe  Ivana Vukajlović koordinator Plazma SIM za Čačak.

Plazma Sportske igre mladih održavaju se u četiri zemlje i to u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Podršku radu i razvoju igara pružili su MOK, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar