Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osnovna škola „Preljina“ - Dečija nedelja

post-title
Foto: OŠ Preljina


Povodom Dečije nedelje učenici matične škole i učenici iz Rakove, posetili su drugare u izdvojenom odeljenju u Prislonici. Dan su proveli u igri i druženju i uživali u pozorišnoj predstavi „ Začarano kraljevstvo“. Kako sam autor kaže „Komad će nas podsetiti na ispravnost svojih odluka, na to da se ne isplati činiti loša dela, da sve i svakoga treba postaviti tamo gde im je mesto i da u životu postoje stvari koje se ne mogu kupiti već im vrednost samo srce prepoznaje. Upravo snagom ljubavi koja je najčistije, najsjajnije i najsnažnije oružje na svetu, možemo pobediti i najveće zlo“. LJubav, razumevanje, tolerancija , humanost, dobrota su vrednosi koje ima dečija duša. Ona je čista neiskvarena, nju treba negovati i čuvati, ne samo ove nedelje koja je posvećena deci, nego svakoga dana, svakoga trena. Deca naš svet čine boljim.

Dečija nedelja, kao najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju prava deteta u Republici Srbiji, idealna je prilika da se teme vršnjačke i međugeneracijske tolerancije i solidarnosti dodatno osnaže, kao vrhunske vrednosti za ostvarivanje prava deteta u našem društvu. 

Ove godine, Dečija nedelja se obeležava pod sloganom:     

„Ja sam dete, imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan!“ 

Zato je naš cilj da se deca uče dugarstvu, da uče da svoje emocije izražavaju primereno i sportski , uče da prepoznaju emocije po izrazu lica, hrabre jedni druge, da se uče životu negujući prave vrednosti. Sutra smo opet zajedno u nekoj novoj priči, poručuju učenici i učitelji OŠ „Preljina“.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar