Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osnovna škola „ Preljina“ - „ Škola velikog srca“

post-title
Foto: OŠ Preljina


Povodom Dečje nedelje, u našoj školi je organizovan dan ljubavi i prijateljstva. Dan pod nazivom „ Škola velikog srca“. Danas pričamo u ljubavi, o tome sa koliko divnih reči se možemo obratiti drugu i drugarici. Kako rečima možemo nekome ulepšati dan. U holu škole smo postavili veliku kuću, na čijim su zidovima učenici kačili poruke za drugare iz škole. Lepršali su šareni papiri u obliku srca, cveta, dlana, a na njima poruke.

„ Aco je dobar drug“, „Saro volim da se družim sa tobom, jer divno pevaš“, „ Luka dođi posle škole kod mene, moja mama pravi kiflice“. I tako poruka za porukom. Nijedna ružna reč, niko nije rekao da nekoga ne voli, da se ne druži. Samo se čula graja, kikotanje kada pronađu poruku upućenu njima. Osetila se ljubav na svakom koraku, ona iskrena, potekla iz dečje duše. A, postoji li bilo šta čistije i iskrenije od njihove duše. Škola je njihova druga kuća. Porodica, škola i drugari! Da li postoji veća sreća. Deci treba ljubav. Da primaju, dele, uzvrate.

Učite decu da vole. Onaj ko bezgranično voli taj je najsrećniji. Njegovo srce je čisto, a misli pozitivne. A decu je lako voleti, oni će vam uzvratiti čitavim srcem.
Bio je ovo jedan divan dan, dan koji niko nije potrošio sam!

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar