Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Guči prikazana vežba Civilne zaštite (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


U organizaciji opštine Lučani i Opštinskog štaba za vanredne situacije u  OŠ ,, Akademik Milenko Šušić“ u Guči  izvedena je pokazna vežba Civilne zaštite.  U vežbi su učestvovala deca  i zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi, a prikazano je kako bi trebalo da se reaguje  na znak opasnosti u slučaju elementarne nepogode-zemljotresa.

Radni zadatak u okviru vežbe bio je spasavanje i evakuacija ugroženih lica, pružanje prve i medicinske pomoći povređenim licima. Cilj je da se u što realnijim uslovima i uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti i zaštite proveri i prikaže rad svih subjekata i snaga civilne zaštite.

,, U toku izvođenja vežbe predočeno je da je zemljotres izraženog inteziteta , procena oko 5 stepeni Rihterove skale , što može da prouzokuje posledice na ljude i objekte. Nadležni su dali znak za uzbunu i prikazano je kako bi trebalo da  direktor škole u takvoj situaciji pristupa u organizaciji evakuacije učenika i zaposlenih”, rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Lučani, Zoran Vučićević.

,, To je nešto što može da nam se dogodi, ne daj Bože jer nam je blizu Kraljevo, koje je trusno područje. Zbog toga je ovo  značajno iskustvo,  ne samo za učenike,  već i za sve zaposlene”, rekla je direktorka OŠ,, Akademik Milenko Šušić”, Dragica Dojčinović.

Načelnik štaba za vanredne situacije opštini Lučani , Zoran Vučićević istakao je će sve škole na teritorije opštine učesvovati u vežbi  1.marta povodom  Međunarodnog dana civilne zaštite.

U organizaciji pokazne vežbe danas su  učesvovali predstavnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Guča, Dobrovoljnog Vatrogasnog društva Guča, Policijske stanice Lučani, Crvenog krsta, Doma zdravlja, poverenici civilne zaštite i članovi Štaba za vanredne situacije.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar