Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac pružio silan optor ali nije mogao protiv Dubaija i sudijske trojke

post-title
Foto: Mediaportal


U okviru 4. kola AdmiralBet ABA lige u Hali kraj Morave sastali su se domaći Borac Mozzart i novajlija u ligi, tabor Dubaija. Bio je to okršaj ekipa koje se u ovom momentu nalaze u donjem, odnosno gornjem domu regionalnog takmičenja. Da stvar bude složenija po Čačane, oni su u ovaj susret ušli oslabljeni neigranjem nekolicine košarkaša. Ipak, igrali su pred svojim navijačima, tako da su pružili odličan otpor rivalu. Na kraju, trud im se nije isplatio, jer su poraženi rezultatom 74:87 (23:24; 13:23; 27:24; 11:16).

 

Sastavi su se košgeterski dobro uveli u susret. Međutim, to nije potrajalo dugo, jer je usledio period sa nekoliko iznuđenih i neiznuđenih grešaka. Srećom, takva igra nije bila dugog veka, pa su ekipe ponovo uspevale da pronađu put ka košu. Posebno se u tome isticao Dubaji, i to preko Bertansa. Ipak, Borac je u svojim redovima imao raspoloženog Valinskasa, koji je trojkama držao korak. Trud se, polako, ali sigurno, isplatio Borcu, koji je poravnao skor (19:19). Do kraja prve deonice stanje je ostalo gotovo pa izjednačeno.

 

Početak druge deonice nije doneo bitnije promene. I dalje je borba bila silna u oba pravca, a rezultat je bio gotovo pa ujednačen. Istina, Dubaji je mahom vodio, ali je Borac bio tik iza njega. Kvalitetna igra domaćina dodatno je razgalila publiku, koja je pružala znatnu podršku. A kada je Nikolić doneo prednost svom timu (33:29), stanje u hali je bilo usijano. Klupa gostiju nije imala drugo rešenje osim da pozove tajm aut. Posle odmora Abas je odreagovao, tako da je vratio suficit svom timu (33:35). Usledili su minuti u kojima je dosta grešeno, posebno od strane sudijske trojke, što je poprilično razljutilo inače brojne navijače. Krajem prvog poluvremena Dubaji je iskoristio priliku, jer Borac na teren nije mogao da izvede centre, tako da je do odlaska u svlačionicu stekao finih 11 poena (36:47). Treba konstatovati da to nije bio pravi odnos snaga, jer je domaćin pokazao mnogo više u odnosu na rezultat koji je stajao na semaforu.

 

Kada je krenulo drugo poluvreme stvari se nisu značajnije menjale. Dubaji je znalački čuvao prednost, dok je Borac protiv sebe imao ne samo gostujući sastav, već i pristrasne sudije. Bez obzira na sve nedaće, Čačani se nisu predavali, već su nastojali da što pre spuste zaostatak na prihvatljivu cifru. Pametnom i strpljivom igrom uspeo je krajem deonice da smanji deficit na prihvatljivih pet poena (61:66). Uz dosta truda, gosti su do konca trećeg dela sačuvali prednost, koju su čak ponovo povećali.

 

Odlučujući deo susreta Borac je krenuo sa jasnom namerom da pokuša da što pre ozbiljno priđe rivalu. Ali kako je vreme prolazilo, a u tome nije uspevao, i nada se polako gasila. Razume se, predaja nije bila opcija, tako da su Čačani nastavili da se bore i pokušavaju da promene stanje. Međutim, kada su ostali i bez drugog centra, zbog pet ličnih grešaka, prohujala je i poslednja nada, tako da je Dubaji mogao mirno da privede utakmicu svom neumitnom kraju.

Borac Mozzart: Boldvin 10, Radović, Pavićević 14, Nikolić 7, Jošilo 6, Ćurčić, Smit 9, Gagić 4, Manojlović 8, Valinskas 16.

Dubai: Mejson 4, Dangubić 7, Uskoković, Abas 15, Prepelič 6, Bertans 10, Tejlor 13, Jašar, Vilijams 5, Anđušić 16, Radošević 2, Duverioglu 9.

 

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar