Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanska fabrika „Chips Way“ zaokružila najveći investicioni ciklus u istoriji kompanije otvarajući nove pogone

post-title
Foto: Press služba


Nakon više od 50 godina uspešnog poslovanja, kompanija „Chips Way“ je u protekle tri godine zaokružila najveći investicioni ciklus u istoriji kompanije, vredan preko 20 miliona evra. Najnovije investicije uključuju i instalaciju najmodernije linije za proizvodnju čipsa, kapaciteta 1.500 kilograma na sat, kao i nove linije za proizvodnju flipsa i kokica.

Proizvodno skladišni prostori u fabrici renovirani su po najvišim standardima u prehrambenoj industriji, a dodatna investicija je i skladište u Novom Bečeju, opremljeno najsavremenijim mašinama za manipulaciju, obradu i čuvanje krompira, u cilju da se osigura najbolji kvalitet čipsa. Čitava investicija realizovana je uz značajnu podršku Vlade Republike Srbije, kroz kredite domaćih banka i sopstvene akumulacije kompanije „Chips Way“.

Kao rezultat investicionog ciklusa, „Chips Way“ će u 2025. godini postići rekordne poslovne rezultate u svakom pogledu, sa očekivanim prihodom od 25 miliona evra i gotovo 6.000 tona proizvedene robe, od čega je preko 50 odsto namenjeno izvozu. Takođe, završen je i proces nabavke proizvodne linije za slani peletes asirtiman asortiman u vrednosti od tri miliona evra.

Na svečanoj ceremoniji u Čačku, predstavnici kompanije „Chips Way“, zajedno ambasadorom SAD u Srbiji NJ. E. Kristoferom Hilom i Milunom Todorovićem, gradonačelnikom Čačka, obišli su fabriku i tom prilikom predstavili planove kompanije za naredni period.

-Fabrika u Čačku je od 2013. godine doživela veliku transformaciju i sada je jedna od tehnološki najsavremenijih u svetu, specijalizovana za proizvodnju slanih grickalica. Trenutno imamo 200 zaposlenih, tri proizvodne linije, poslujemo po svetskim standardima koristeći najsavremeniju tehnologiju renomiranih proizvođača opreme iz celog sveta. Očekujemo da završimo 2024. godinu sa prihodom od preko 19 miliona evra, gde je 54 odsto ukupne prodaje izvoz na više od 10 inostranih tržišta. Cilj nam je da nastavimo da investiramo u ljude i proizvodnju, da širimo spektar proizvodnog programa, što će omogućiti visoko pozicioniranje kompanije„Chips Way“ u svojoj industriji -istakao je Luka Jovanović, direktor fabrike „Chips Way“..

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka ovom prilikom je čestitao zaposlenima i vlasnicima fabrike na novoj proizvodnoj hali i podsetio da je vrednost ulaganja u poslednjih 10 godina bila preko 30 miliona evra.

-Naša čačanska čipsara imala je sjajne godine sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. U bivšoj Jugoslaviji bila je najveći proizvođač i prodavac čipsa. Nažalost, kasnije se dešavaju ne tako dobre godine. Pre devet godina kada smo prvi put bili ovde nakon uspešne privatizacije, hale su bile devastirane bez zaposlenih, osim nekoliko čuvara, koji su ipak čuvali imovinu čipsare. Ova fabrika je imala sreću da ima sjajne ljude koji imaju energiju, viziju, naravno i sredstva da se ozbiljno uključe u razvoj. Ovde radi 200 ljudi iz Čačka, od tih plata izdržava se 200 naših porodica. Ono što smo danas videli je ogroman napredak, a sve to je samo dobit i za Grad Čačak i za državu Srbiju. Naša obaveza je da pomažemo, kroz planski akt i infrastrukturu, da ulažimo u budućnosti u mlade ljude i nova radna mesta – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Održivost poslovanja je značajna za naše potrošače, partnere i pre svega za zajednicu u kojoj poslujemo, istakao je Raško Gavrilović, direktor proizvodnje fabrike „Chips Way“, napominjući da je instalirano više od 1.000 solarnih panela na krov fabrike, koji proizvode do 1 MWh električne energije, kao i da je nabavljena mašina za izdvajanje skroba iz otpadnih voda, čime je drastično poboljšan kvalitet ispuštenih otpadnih voda fabrike.

Imajući u vidu ostvarene poslovne rezultate, kompanija „Chips Way“ Čačak dobila je zasluženu nagradu Privredne komore Srbije za doprinos razvoju domaće proizvodnje i brendu koji se prepoznaje punih 53 god.

Pored konstantnog ulaganja u proizvodnju i inovacije, „Chips Way“ je kao domaća kompanija prepoznata po svojoj posvećenosti kvalitetu proizvoda i podršci lokalnoj ekonomiji. Fabrika u proizvodnji koristi isključivo domaći krompir koji dolazi sa više od 450 hektara zasada, čime se osigurava visok kvalitet proizvoda, ali i obezbeđuje podrška domaćim uzgajivačima i poljoprivrednicima.

Osnovana 1971. godine, „Chips Way“ kao prva i tada jedina fabrika slanih grickalica u regionu, danas je jedan od retkih nezavisnih lokalnih proizvođača u industriji čipsa i slanih grickalica, konkurentna globalnim liderima ne samo u Srbiji, već i u široj regiji Balkana.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar