Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pobeda Borca u Baru nad Mornarom nakon produžetka

post-title
Foto: Mornar-Barsko zlato/Media Pro


U sastavu 5. runde AdmiralBet ABA lige našla se i utakmica dva prijateljska kluba, Mornara-Barsko zlato i Borca Mozzart. Reč je o susretu ekipa iz donjeg doma regionalnog takmičenja. Domaćin je želeo da dođe do prve pobede u sezoni, dok je, s druge strane, gostujući sastav težio da po drugi put oseti slast trijumfa. Na kraju, kao uspešniji se pokazao tim iz grada na Moravi, koji je posle produžetka slavio rezultatom 90:98 (20:17; 18:26; 23:21; 26:23; 3:11).

 

Duel je počeo bolje po goste, koji su iz reketa došli do četiri poena. S druge strane, Mornar se nije pronašao u prva dva minuta. Ali u nastavku je došao do potrebnih koševa, tako da se razvila ravnopravna borba u oba smera. Domaćin je preuzeo vođstvo, ali su gosti bili odmah iza. Štaviše, čak su krajem deonice i poravnali skor (17:17). Dakle, borba je bila u totalnom egalu.

 

Početkom druge četvrtine viđeni su lepi potezi pod oba koša. Mornar je i dalje vodio, ali je Borac bio kadar da ga sledi. Štaviše, posle munjevite serije 6:0 gosti su došli do vođstva (24:27), pa je domaći trener morao da traži tajm aut. Međutim, stvari se nisu značajnije promenile, samo uloge. Borac je bio tim koji vodi, dok je Mornar bio prinuđen da ga juri. Posebno se isticao mladi Nikolić, koji je stavljao na velike muke odbranu protivnika. Kao jedini dvocifreni u crveno-belim redovima odveo je svoj tim na plus devet (26:35). I taman kada se učinilo da je klonuo duhom, Mornar je pokazao reakciju, pa je vezao osam poena i ozbiljno ugrozio protivnika. Do odlaska na veliki odmor Borac je odoleo naletu druge ekipe, pa je sačuvao kapital na svom kontu (38:43).

 

Dobro je Mornar otvorio drugo poluvreme, pa je sa osam vezanih poena preveo rezultat na svoju stranu (46:43). Da stvar bude gora po Čačane, vezali su nekoliko faulova u napadu, što im je dodatno otežalo situaciju. Na sve to nadovezala se košgeterska suša, tako da se našao u nezavidnoj situaciji. Nalet rivala zaustavio je Gagić, pa je Borac mogao malo da odahne. U nastavku se ponovo razvila rovovska borba, u kojoj je sve bilo itekako otvoreno. Niko nije bio kadar da stekne opipljivu prednost, pa je egal bio neminovnost.

 

Trojkom Valinskasa otvorena je završna deonica, pa je Borac odveo na plus šest (61:67). Mornar je nedugo zatim odgovorio preko Đokovića, pa je ubrzo rezultat bio na njegovoj strani (74:69). Gosti su bili prinuđeni da pozovu minut odmora. Manojlović je odgovorio trojkom, tako da je sprečio protivnika da se više odlepi. Borba je i dalje bila silna, sve karte bile su na stolu, tako da su oba tabora imala lepu šansu da slave. Kada je meč ušao u poslednji minut, Mornar je posedovao tri poena prednosti (85:82), tako da je imao kakvu-takvu sigurnost. Borac je odgovorio preko Jošila, ali to prosto nije dovoljno. Greške gostiju, plus brze ruke Đokovića, imale su kao posledicu da je Mornar bio velikim korakom blizu pobede. Ali nešto se pitao i Borac, odnosno Valinskas, koji je na nekoliko desetinki pre kraja pogodio trojku za produžetak. Bio je to hvale vredan podvig!

 

Trojkom Jošila započeo je dodatni deo susreta. Njegov primer sledio je Boldvin, tako da je Borac pobegao na plus šest (87:93). Klupa Mornara nije imala drugo rešenje osim da povuče ekipu na minut odmora. Reakcija nije stigla, jer je gostujući tim sve konce igre držao u svojim rukama. Vreme je prolazilo, a domaćin nije uspeo da uzvrati na adekvatan način. S druge strane, Čačani su bili i više nego dobri, tako da su ovaj neverovatan meč završili u svoju korist.

 

Mornar-Barsko zlato: Alen 4, Đoković 10, Ćubić 5, Runjić 17, Buljević 9, Dženkins 22, Smit 11, Bediako 12, Komnenović, Bulatović, Peković, Radetić.

 

Borac Mozzart: Boldvin 14, Radović, Pavićević 10, Nikolić 13, Jošilo 22, Ćurčić, Smit 7, Gagić 13, Manojlović 13, Valinskas 6.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar