Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sajam inovacija i visoke tehnologije u poljoprivredi „Luča 2024” u Gornjem Milanovcu

post-title
Foto: Promo


Gornji Milanovac - „Luča 2024”, događaj koji će postaviti novi standard u promociji inovacija i visokih tehnologija u poljoprivredi ove godine održava se 26. i 27. oktobra 2024. godine u Sportskoj hali Breza u Gornjem Milanovcu,

i osim naprednih tehnoloških rešenja, na sajmu će se predstaviti i najbolje iz oblasti seoskog turizma i domaće hrane.

 

Sajam inovacija i visoke tehnologije u poljoprivredi

 

Ove godine, Luča 2024 stavlja poseban fokus na napredne tehnološke inovacije u poljoprivredi, okupljajući vodeće stručnjake i institucije iz oblasti agrotehnologije. Sajam će obuhvatiti predavanja i panel diskusije na kojima će učestvovati istaknuti panelisti i predavači iz renomiranih naučnih institucija, uključujući BioSense Institut, Institut za voćarstvo iz Čačka, i Biološki fakultet iz Beograda.

 

Posebna pažnja biće posvećena temama primene savremenih naučnih metoda u poljoprivredi, digitalizaciji procesa i implementaciji novih tehnologija koje pomažu poljoprivrednicima da unaprede svoje poslovanje.

 

Revolucionarni Slopehelper – Premijera inovativnog robota za poljoprivredu

 

Jedan od glavnih događaja biće svetska premijera robota Slopehelper, autonomne mašine koja može obavljati do 18 različitih operacija na poljoprivrednim gazdinstvima, smanjujući potrebu za ljudskom radnom snagom i povećavajući efikasnost. Ova inovacija otvara vrata ka održivoj budućnosti poljoprivrede i predstavlja sjajan primer kako tehnologija može da osnaži tradicionalne metode uzgoja.

 

Festival seoskog turizma i domaće hrane

 

Uz inovacije, ovogodišnji sajam predstavlja i Festival seoskog turizma i domaće hrane, gde će posetioci moći da uživaju u autentičnim domaćim proizvodima i otkriju mogućnosti ruralnog turizma u Srbiji. Učesnici festivala predstaviće lokalne delikatese, uključujući sireve, med, voćne rakije i druge tradicionalne proizvode, dok će turistički radnici promovisati destinacije i aranžmane koji spajaju prirodu, kulturu i domaćinsku atmosferu srpskih sela.

 

Povezivanje nauke i prakse u poljoprivredi

 

Slogan sajma "Da rodi kao nikad" naglašava posvećenost Luča 2024 u promovisanju sinergije između tradicije i najnovijih naučnih dostignuća. Sajam je idealna prilika za poljoprivrednike, naučnike, preduzetnike i ljubitelje seoskog turizma da razmene znanja, iskustva i inovacije koje će unaprediti domaću proizvodnju i ruralni razvoj.

 

1729689657192

 

Podrška lokalnih partnera

 

„Luča 2024” realizuje se uz veliku podršku Opštine Gornji Milanovac i Turističke organizacije Gornji Milanovac, koji su prepoznali značaj ovog događaja za unapređenje lokalne zajednice, promociju poljoprivrede i turizma, kao i jačanje saradnje između nauke i prakse.


GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar