Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ulaganje u infrastrukturu prioritet u čačanskom selu Gornja Gorevnica (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


U proteklom periodu u Gornjoj Gorevnici ulagano je  u saobraćajnu  infrastrukturu  jer je dosta puteva devastirano  prilikom izgradnje autoputa. I dalje je aktuelan problem sa vodom,  a pogotovo je bio izražen u ovoj godini. 

Ulaganje u vodovodnu mrežu je  još jedan je od prioriteta u  Gornjoj Gorevnici. Bazeni su postavljeni i dovodne cevi, a čeka se razvodna mreža.  

,, Glavno pitanje svih pitanja je vodovod Rzav, pogotovo ove godine  je bilo problema zbog suše. Započet je projekat 2007. godine i  još nije završen.  To nam je goruće pitanje.  Građani su uplatili i novčani iznos koji je bio predviđen ugovorom u cilju bržeg rešavanja problema sa vodosnadbevanjem”, rekao je predsednik Mesne zajednice Gornja Gorevnica, Milan Đević.

,, U delu  Milićevaca što se  graniči do  Lokve- dotle se Rzav prostire, ima  oko 20,30 domaćinstava koja su  isplatila  pre 10 godina sve kompletno, a voda nije dovedena ni do rezervara”, kaže Aleksandar Aleksić.  

Uproteklom periodu rekonstruisano je 10  kilometra saobraćajnica   u ovom selu.  Obovljeni su i  mostovi.  Planirana je i izgradnja vrtića kako bi se omogućili kvalitetniji uslovi za život i građanima na seoskom području. 

,, Otkupljena je parcela koja je bila radnije u sastavu  Doma ove  Mesne zajednice. Inače na toj parceli se održava manifestacija Mlečni put. Nadamo se da će ova manifestacija doprineti razvoju sela”, napominje Đević.  

U Gornjoj  Gorevnici živi oko 1 200 stanovnika. Uglavnom je meštanima ovog sela poljoprivreda dodatna delatnost, uz primarni posao.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar