U 14. kolu ABA 2 lige Borac odlazi u Sloveniju sa željom da po drugi put ove sezone uzme meru Heliosu (četvrtak, 19 časova).

Čačani ovaj duel, prvi u 2019. godini, očekuju u odličnom ritmu. Na oba fronta beleži sve same trijumfe. Naročito u KLS ligi je očita dominacija tima iz grada na Moravi. Primera radi, u nedelju je u Čajetini ubedljivo poražen Zlatibor (86:64). Važnost ove pobede raste ukoliko se ima u vidu da Borac već dugo nije uspevao da slavi u Čajetini. Taj trijumf, kao i onaj nad MZT-om u prošlom kolu regionalnog takmičenja potvrđuju da forma Čačana ide uzlaznom putanjom. 

Strateg Borca Jovica Arsić ima pozitivno mišljenje o ekipi Heliosa.
,,Malo vremena nam je na raspolaganju da se pripremimo za ovu utakmicu, jer se mečevi ređaju kao na traci. Fokus je do sada bio na veoma zahtevnim duelima koji su iza nas. Što se tiče Heliosa, reč je o kvalitetnom timu, koji raspolaže dobrim igračkim kadrom. Doduše, došlo je do promene na klupi Heliosa, ali to je doprinelo da igra za nijansu bolje. Znamo da je pred nama zahtevan meč. Ipak, dobrim partijama uspeli smo da se izborimo za prvo mesto u KLS ligi, što nam daje određenu dozu rasterećenosti da se više fokusiramo na ABA 2 ligu”. 

Kormilar Arsić smatra da je dolazak Strahinje Gavrilovića dobrano pojačao čačanski tim.
,,Nedavno je u naš sastav stigao Strahinja Gavrilović, i odmah je pokazao da je veliko pojačanje. Naravno, on se polako uklapa u tim, ali je sigurno da uz njegovu pomoć možemo da nadoknadimo propuštene prilike. Meč sa Heliosom je prava prilika da pokušamo da ostanemo u trci za za četvrto mesto, a pojačani Gavrilovićem verujem da možemo da uspemo“, izjavio je Jovica Arsić.

Nikola Kočović veruje da još uvek nije propuštena šansa da se Borac nađe među četiri najbolje ekipe u ABA 2 ligi.
,,Već smo se jednom sastali sa Heliosom ove sezone. Tada smo u Čačku ostvarili ubedljivu pobedu. Bez obzira na to, u Domžalama nas očekuje težak izazov. Helios je ekipa koja igra veoma dobro kod kuće. To je kvalitetan tim, tako da neće biti ni malo lako. Želimo da ostanemo u trci za četvrto mesto koje vodi u plej-of, tako da je svaki duel za nas od velike važnosti. Verujem da dobrom igrom koja nas krasi u poslednje vreme možemo da se iz Slovenije vratimo sa dva boda“, završio je Nikola Kočović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here