U Skupštini grada Čačka konstituisana je, 3. januara 2019. godine, Ženska odbornička mreža.

Ciljevi udruživanja odbornica Skupštine grada su poštovanje ljudskih prava i sloboda, bez obzira na versku, rasnu i nacionalnu pripadnost, političko uverenje i socijalno stanje, pripadnost na osnovu pola, unapređenje rodne ravnopravnosti, promocija prava i položaja žena i njihovo aktivno učešće, ne samo u donošenju važnih odluka, nego i u njihovom sprovođenju, kao i sprečavanje svih oblika diskriminacije.

Članice Ženske odborničke mreže će se zalagati za rešavanje problema nasilja nad ženama i decom, posebnu pažnju posvetiti ekonomskom osnaživanju žena i suzbijanju pojave njihovog nedovoljnog učešća u izvršnoj vlasti.

U okviru Ženske odborničke mreže, formirano je koordinaciono telo, koje čine predstavnice svih šest odborničkih grupa koje su zastupljene u Skupštini grada Čačka.

Za koordinatorku je izabrana Ivana Vukajlović, za zamenicu Olivera Matović, a za sekretarku Antonela Luković. Članice koordinacionog tela su i Lidija Tanović, Violeta Marković i Nataša Cvijović.

Ženska odbornička mreža će funkcionisati tako što će se promena koordinatorke i njene zamenice vršiti na svakih šest meseci, po principu rotacije.

Odlučeno je da prvi zadatak Ženske odborničke mreže bude izrada akcionog plana, kojim će se definisati pravci delovanja i prioriteti u radu ovog tela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here