Fudbaleru za šest meseci ističe ugovor sa “redsima”, koji insistiraju da se on odrekne zarade u tom periodu kako bi već sada dobio čiste papire.

Ukoliko se ukaže i najmanja prilika, Partizan će u zimskom prelaznom roku pokušati da angažuje svog bivšeg fudbalera – Lazara Markovića (24), saznaje Telegraf.

foto: Tviter

Krilni napadač Liverpula i minulog leta je bio jedna od opcija u Humskoj, a tako je ostalo i za predstojeću zimsku “pijacu”, s tim što je pozicija crno-belih za nijansu bolja, jer fudbaleru, kao i Ivanu Obradoviću koga klub iz Humske takođe želi u svojim redovima, za šest meseci ističe važeći ugovor sa engleskim velikanom, u kome je odavno prekobrojan.

Rekosmo već da je Partizan “ciljao” Markovića i prošlog leta, ali naprosto nije bio konkurentan u situaciji kada je fudbaler, posle solidne polusezone na pozajmici u Anderlehtu, pregovarao sa belgijskim velikanom o nastavku saradnje, po gotovo istim finansijskim uslovima koje ima i u Engleskoj.

Drama je trajala do kraja prelaznog roka, ali je Markovićev let privatnim avionom u Brisel, poslednjeg dana “pijace”, propao zbog malog mimoilaženja u ciframa, iako je Liverpul pristao da proda vezistu.

Nekadašnji reprezentativac Srbije je ostao među “redsima”, ali nije bio ni na kraj pameti treneru Jirgenu Klopu, pa čak nema jasnih inforomacija da li je u proteklom periodu trenirao sa prvim timom u “Melvudu” (trening centar Liverpula) ili sa ekipom U-23, za koju je u septembru odigrao čak i jednu utakmicu protiv Kru Aleksandre.

Upravo sve navedeno u ovom trenutku ide na ruku Partizanu, koji se nada da bi Marković želeo da se fudbalski rehabilituje. Jer posle neuspelih pozajmica u Fenerbahčeu, Sportingu, Halu i Anderlehtu (u Briselu je bilo korektno), vezista već duže vreme ne igra ozbiljan fudbal i, sem novca koji “kaplje” sa računa Liverpula, praktično se izgubio na fudbalskoj mapi Evrope, gde je nekada slovio za jednog od najperspektinijih mladih fudbalera.

foto: Reuters

Pored činjenice da mu 30. juna 2019. ističe ugovor sa Liverpulom i verovatnoće da bi klub iz Humske mogao da bude ruka spasa, Partizan ima i otežavajuću okolnost, koja ipak preteže na drugu stranu. Naravno – finansije.

Crno-beli, jasno je kao dan, ne mogu da plate obeštećenje za fudbalera, čija vrednost se procenjuje na 5.000.000 evra (transfermarkt). Nadaju se, pak, da bi on mogao da dobije “čiste papire”, ali se isto tako može čuti da Englezi u tom slučaju zahtevaju da se Marković odrekne zarade u poslednjih šest meseci ugovora (oko 800.000 evra), što igrač – ne želi.

E, tu počinje zaplet koji Partizanu vezuje ruke i primorava ga da čeka eventualni dogovor preostale dve strane, ako ga uopšte i bude. Otuda je Marković apostrofiran kao jedna od opcija na krilnoj poziciji, jer u tako komplikovanom poslu nije dovoljna samo dobra volja.

Pored Partizana, Marković je u minulih dva meseca dovođen u vezu i sa Fjorentinom, koja ga je želela još dok je bio “poletarac” u Partizanu, ali sa i škotskim Glasgov Rendžersom, na čijoj klupi je legenda Liverpula – Stiven Džerard, sa kojim je srpski internacionalac u jednom periodu karijere delio svlačionicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here