Na programu je 15. kolo ABA 2 lige, u okviru koga će u Kopru snagu odmeriti Sikst Primorska i Borac (četvrtak, 18 časova).

Nema sumnje, biće ovo najteže gostovanje za Čačane u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja. Sikst Primorska se nalazi na liderskoj poziciji, uz skor od 13 pobeda i samo jednim porazom. Svima je već odavno jasno da su Koprani najozbiljniji kandidati da sledeće sezone odu stepenik više, tj. da se plasiraju u ABA 1 ligu.

Međutim, Borac u Sloveniju putuje u odličnom raspoloženju. Već neko vreme forma mu je u vidnom usponu, tako da ni rezultati nisu izostali. Uzimajući sve u obzir, treba očekivati dobru košarkašku predstavu u Kopru.

Kormilar Borca Jovica Arsić naglašava da je teška prepreka pred njegovim timom.

,,Najveći izazov je pred našom ekipom. Jasan je odnos u kvalitetu među sastavima. Nema sumnje, Primorska u svakom meču važi za favorita, a naročito kada igra na domaćem parketu“, rekao je Arsić.

Navijače Borca može da zabrine povreda kapitena Marinovića.

,,Marko Marinović je zadobio povredu, i to nas u ovom trenutku najviše okupira. Moramo da se u hodu prestrojavamo. Zbog toga će mlađi igrači morati da podnesu veći teret što je to bio slučaj do sada”.

Bez obzira na nedaće, Arsić je optimista.

,,Bilo kako bilo, nadam se da u Kopru možemo do dobrog rezultata, kako bismo nastavili seriju trijumfa“, dodao je trener Arsić.

Radovan Đoković, najbolji igrač čačanske ekipe u dosadašnjem delu sezone smatra da ovaj težak meč dolazi u povoljnom trenutku, nakon niza pobeda.

,,Idemo u goste lideru tabele i najboljoj ekipi u regionalnoj ligi. Zbog toga je svima jasno da nas očekuje teška utakmica. Ipak, rasterećeni putujemo u Kopar, jer nemamo šta da izgubimo. Ovaj meč očekujemo u dobrom ritmu, jer smo vezali nekoliko pobeda na oba fronta“, izjavio je Đoković, i još dodao:

,,Potrudićemo se da se u Sloveniji pokažemo u najboljem svetlu, i pokušaćemo da napravimo veliki brejk. Tako bismo napravili veliki iskorak ka četvrtom mestu koje nas vodi u plej-of“, završio je MVP 14. kola ABA 2 lige.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here