U Čačku sneg neprestano pada više od 24 časa zbog čega je došlo do povećanja snežnog pokrivača na gradskom području preko 20 centimetra, a na planinama i do 50, rekao je za agenciju RINA pomoćnik gradonačelnika Grada Čačka Milan Bojović.

foto: RINA/I. Nikolić

„Ekipe Javno komunalnog preduzeća zajedno sa svojim podizvođačima su u punom kapacitetu na terenu. Čiste se putevi prvog i drugog prioriteta, tako da trenutno nismo u mogućnosti da čistimo puteve trećeg prioriteta po posebnom nalogu. Danonoćno su sve ekipe na terenu, a u toku dana očekujemo i dodatne količine soli ”, rekao je Bojović.

On je dodao da su im iz preduzeća Kavim, koji vrši javni prevoz, rekli da nema obustave saobraćaja ni na jednoj liniji, što je pokazatelj da su putevi u ovakvim uslovima uglavnom očišćeni.

„U mesnim zajednicima gde je grad Čačak obezbedio raonike za čišćenje snega i platio naftu za održavanje puteva koji nisu u programu zimskog održavanja situacija nešto bolja, dok će se u onim gde ovakav vid čišćenja nije u praksi, nakon prestanka padavina izvršiti čišćenje”, kazao je Bojović apelujući na građane da ne izlaze bez preke potrebe i da koriste zimsku opremu kako bi saobraćaj bio bezbedniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here