Današnji gost u Mozzartovoj rubrici “Pet na pet” zaigrao je fudbal sa sedam godina. Počeo je u najmlađim selekcijama čačanskog Borca, prošao kroz sve selekcije “Zebri” i u svim kategorijama je nosio kapitensku traku.

U prvom timu nije dobio pravu priliku već je išao na pozajmice u lučansku Mladost, kragujevački Radnički… Najbolje igračke sezone imao je u sarajevskom Željezničaru. Uzeo je titulu i kup BiH. Zadovoljan je partijama koje je pružao u slovenačkom Trenčinu, Finskoj, Smederevu…

foto: МN Press

Po završetku igračke karijere odlučio je da uplovi u trenerske vode. Trenutno vodi pionire Borca, ali u prvom planu mu je trenersko usavršavanje, želi da stekne “A” trenersku licencu. Uporedo, Mirko Radovanović se posvetio voćarstvu, ima zasad dunja koji planira da proširi. To ga pored fudbala ispunjava i relaksira.  U našem razgovoru bivši levi bek nije zaboravio da pomene dobar rad sa mlađim selekcijama u FK BiP. Podvlači da u Čačku ima potencijala, dobrih mladih igrača koje treba prepoznati i raditi sa njima. Jedan od takvih, rekao nam je Radovanović, je mladi, talentovani i marljivi Đorđe Janković kome Mirko predviđa svetlu fudbalsku karijeru.

1. Da li ste svojevremeno pored fudbala trenirali još neki sport i koji?
“Verujte da nisam. Fudbal je bio moj prvi i jedini izbor.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Kao mlad igrač posmatrao sam starije fudbalere iz Borca i Srbije, ali tad je aktuelan bio i Roberto Karlos. Igrao sam na njegovoj poziciji pa Brazilca smatram svojim uzorom.

3. Koji klub nosite u srcu?
“Priznajem da je to Željo, volim ga svim srcem. Klub u kom sam se potpuno formirao kao igrač i kao čovek. Na Grbavici je vladala sjajna atmosfera. U klub se vratio trener Amar Osim koji ima veliko znanje i umeće da stvori dobru hemiju u timu. Rezultati nisu izostali, u prvoj sezoni smo osvojili šampionat, naredne kup BiH. To je bio najlepši period u mom fudbalskom životu. Bilo je dobro pre i nakon sarajevske epizode, ali u Željezničaru je bilo fenomenalno”.

foto: МN Press

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Svakako finale kupa BiH koje smo igrali sa Borcem iz Banjaluke. Prvi meč je zavrešen remijem 1:1. Druga utakmica se igrala u Sarajevu i već je stvorena atmosfera da je pehar naš. Međutim, kako biva Borac je već u 15. minutu vodio sa 2:0. Napadali smo i uspeli da izjednačimo, ali do kraja susreta nismo dali treći gol. Borac je uzeo trofej, a ja, čini mi se nikad nisam prežalio što nismo trijumfovali”.

5. Životni i sportski moto?
“Čovek u životu i sportu mora da bude radan, uporan, istrajan… Samo tako se može stići do cilja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here