Saopštenje Povereništva SNS Čačak koje prenosimo u celosti:

Saopštenje pokreta Dveri u kome kažu da podržavaju proteste koje organizuju studneti je groteskno i predstavlja ruganje građanima Čačka.

Radiša Ćeriman, navodni organizator protesta, aktivista je Dveri i bivši aktivan član Srpske napredne stranke. Organizatori protesta su funkcioneri Dveri, koji pokušavaju da se sakriju iza mladih, jer znaju da jedino tako mogu da privuku ljude. Isti slučaj je i u svim drugim gradovima. Da Dveri nisu organizator, ne bi vrbovali radnike FRA, da na proteste dođu i obrate se prisutnima.

Protesti su naravno demokratska tekovina i na njih svako ima pravo. Ali, isto tako svako treba da zna ko je organizator protesta, kakve poruke nosi i kakvi su mu ciljevi. U skladu sa tim, građani donose odluke o tome da li žele nekom da ukažu poverenje na izborima, ili se pojave na nekom skupu. Kako Čačani čak ni u rodnom selu Boška Obradovića više ne glasaju za Dveri, otuda su jasni motivi njihovog skrivanja od naroda neveštim poturanjem široj javnosti nepoznatih mladih pojedinaca. Mi smatramo da nema nikakve potrebe da se političari skrivaju i iz prikrajka čekaju svoju šansu, koju treba da im napravi neko drugi. Slobodno gospodo stanite na čelo kolone, nema potrebe da se stidite svojih stranaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here