Turnir “Svi smo Borac” igra se u znak sećanja na daleki 19. januar 1969. godine, kada su čačanski košarkaši u dvorani kraj Morave odigrali prvi meč sa Crvenom zvezdom.

Košarkaški Čačak slavi pedeset godina od kada je koš kraj Morave dobio svoj krov! Tim povodom za subotu 19. januar zakazan je košarkaški turnir “Svi smo Borac”, i to u slavu godišnjice, odnosno sećanja na daleki datum i 1969. godinu kada je u dvorani kraj Morave, KK Borac po prvi put u svom domu podelio megdan sa Crvenom zvezdom. Crveno – beli iz Beograda su slavili na tom meču, a Čačani dobili dom kraljice igara koja im je bila i ostala broj jedan među svim sportovima.

Kao omaž celoj priči, navešćemo da su čuvenoj utakmici učestvovali kapiten Radmilo Mišović koji je postigao 36 koševa, Radivoje Živković, Ljubomir Radivojević, Dida Zejnilović i mnogi drugi. Zanimljivo je reći da je za beogradski tim tada nastupio Vladimir Cvetković dugogodišnji generalni direktor FK Crvena zvezda, koji je postigao 31 koš. Eto, to je samo mali isečak iz priče koja traje već pola veka, a zarad koje su stasavale mnoge generacije košarkaša ovoga grada.

Pokrovitelj turnira je Grad Čačak, a inicijator manifestacije Udruženje sportskih novinara grada Čačka. Učešće u takmičarskom delu uzeće selekcije čačanskih timova sastavljene od starijih pionira. Što se tiče same organizacije turnira, igraće se po principu svako sa svakim, i to u utakmicama koje će imati po dva poluvremena u trajanju od po 10 minuta. Interesanto je reći da će svaki od klubova iz Čačka, učesnika turnira dobiti pehar, te da će poseban veliki pehar biti dodeljen pobedničkoj ekipi. Uz sve to, svaki igrač koji bude učestvovao na turniru pod nazivom “Svi smo Borac”, dobiće prigodnu plaketu kao sećanje na dan obeležavanja velikog jubileja čačanske košarke.

U 13.00 sati odigraće se utakmica Železničar – Mladost Čačak, a nakon tog meča, od 13.45 sati sastaju se pioniri Borca i Čačka 94. Protokolom je predviđeno da svečano otvaranje turnira počne u 14.30 časova. Na kraju, važno je reći da je uoči manifestacije najavljeno da će hala kraj morave u skorije vreme biti temeljno rekonstruisana kako bi u perspektivi mogla da primi 3.500 navijača u uslovima koji će zadovoljiti najviše kriterijume za održavanje velikih mečeva.

Satnica:

14.45: Železničar – Čačak 94
15.30: Borac – Mladost
16.15: Mladost – Čačak 94
17.00: Borac – Železničar
17.45: Uručenje pehara i plaketa

Mozzart Sport

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here