Dan uoči velikog pravoslavnog praznika Bogojavljenja na gradskoj plaži je sve spremno za obeležavanje ovog značajnog događaja. Postavljene su platforme za plivače, tribina za gledaoce, formirano je jezero. Utisak je da će i ovogodišnje, petnaesto po redu plivanje za Časni krst u Čačku biti organizovano na najvišem nivou.

”Moram istaći da smo sve pripreme za ovu značajnu manifestaciju priveli kraju. Preduzeće ”Stejdž Pro” je po dogovoru završilo svoj deo posla. Zaposleni u SC Mladost su takođe svoj deo posla odradili, tako da maksimalno spremni dočekujemo plivanje za Časni Bogojavljenski krst. Zavod za javno zdravlje je juče dva puta, a danas jednom uzorkovao vodu i rezultati jasno govore da nema nikakvih eventualnih opasnosti po naše odvažne momke i devojke koji će sutra zaplivati u hladnoj Moravi. Pozivam naše sugrađane da u što većem broju dođu sutra na gradsku plažu i pre svega daju podršku svim učesnicima, ali i uživaju u jednoj lepoj i tradicionalnoj manifestaciji koja se održava u našem gradu već 15 godina” – ističe direktor SC Mladost Miloš Stevanić.

Ovogodišnje plivanje će svakako biti najmasovnije do sada, jer se prijavilo 150 učesnika. Nakon svečane liturgije i litija, plivanje za Časni krst će se održati u 10 časova. U večernjim časovima program se seli u Dom kulture gde će najpre biti otvorena izložba, a potom će se održati i Bogojavljenska akademija. U intervalu od 10 do 15 časova svi koji žele mogu u medija centru Gradskog stadiona dobrovoljno dati krv. Pored toga manifestacija ima humanitarni karakter koji se ogleda u prikupljanju novčane pomoći za naše socijalno ugrožene sugrađane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here