Saopštenje Marka Parezanovića, narodnog poslanika i poverenika GrO SNS Čačak koje prenosimo u celosti:

– Možete misliti na šta je spala opozicija u našoj dragoj Srbiji, kada više ne sme da organizuje nijedan protest i stane iza bilo koje inicijative. Žalosno je to što oni danas moraju da se zaklanjaju iza dece, studenata koje guraju u prvi plan, jer znaju da je svaka akcija iza koje bi oni stali unapred bila osuđena na propast. A zapitajte se, da li su u bilo kojoj zemlji na svetu političke promene doneli klinci od 20ak godina?

Političke promene donose političke organizacije sa autoritativnim liderima i snažnim političkim i društvenim porukama, na način na koji je to uradila SNS 2012. godine. Danas to u Srbiji ne postoji. Naravno da nije slučajno da je “nestranački” organizator protesta u Čačku aktivista Dveri, kao što nije slučajno to što je u Beogradu takođe “nestranački” organizator devojka koja je bila na listi Dragana Đilasa na beogradskim izborima. I naravno da su oni potureni od strane svojih partijskih šefova. Pa zar pored toliko stranaka koje se bore za vlast, treba studenti da vam organizuje proteste? Da li vas je sramota da vam deca organizuju političke skupove dok vi vrebate iza ćoška ne bi li se negde slikali, okačili na fejs i pokupili neki poenčić? Čemu vi služite, ako će studenti, glumci i pevači da salju političke poruke i ispostavljaju političke zahteve?

Pa evo reći ću vam, ne služite ničemu, sem da sačuvate svoje položaje i namirite svoje potrebe u vašim političkim partijama. I da nikada i apsolutno nikada ne snosite odgovornost za izborne rezultate i da vam večno za sve neko drugi bude kriv. Eto, za to služite, kao nekakav dekor, da se kaže da ste tu. I žao mi je što je to tako.

Što se tiče samog protesta, nemam nista protiv, šta više u dugogodišnjoj opozicionoj karijeri mnogo puta sam protestovao. Ali moja stranka se nikad nije skrivala iza bilo koga. Uvek smo bili inicijatori promena i znali smo za šta se borimo. 2011. bilo nas je preko 5000 na Trgu Ustanka u Čačku i protestovali smo jer Čačak nije imao autoput, industrijsku zonu, nije imao nove fabrike, a 13 000 ljudi bilo je bez posla. Zašto sve to Čačak tada nije imao, ti studenti mogli su da pitaju one koji su juče šetali sa njima. Ako se uopšte i sećaju tog vremena jer su tada imali možda 12 godina.

Sve drugo vezano za protest je već viđeno, mnogo puta. Ista lica, isti vokabular, ista bezidejnost i nedostatak kreativnosti. Hiljadu puta ponovljene floskule, uvrede i omalovažavanja drugih. Ničim izazvan višak samopouzdanja i kompleks više vrednosti. Šetajte i protestujte, to je vaše demokratsko pravo, samo nikad ne zaboravite, da u ovoj zemlji i ovom gradu postoje i neki drugi ljudi, koji nisu ništa manje vredni od vas, iako vam je to teško da shvatite i koji misle drugačije od vas i kojih je trenutno mnogo više, navodi se u saopštenju.

2 KOMENTARA

  1. Protest je narodni,ne stranacki. Protest je i protiv vlasti i protiv opozicije,a ti strucnjaku za prodaju lubenica na crno izadji na sledece izbore svojim cenjenim imenom i na daleko poznatim po cojstvu,junastvu i postenju prezimenom,pa se kandiduj. Da vidimo hoces li imati i jedan glas vise od ukucana

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here