Predstavnice GrO Srpske napredne stranke u Čačku na današnjoj KZN najoštrije su osudile uvrede koje se ovih dana iznose na račun žena.

Mirjana Đoković rekla je da žene treba da se solidarišu bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju.

„Imate žene koje su vrlo korisne, uvažene, ozbiljne, organizovane a nisu pripadnice nijedne političke partije. S obzirom da je ovo bio napad na novinarku, trebalo bi da istupe žene koje se bave istom profesijom. Kao pripadnica 51 odsto ženske populacije i kao neko ko se bavi javnim poslom poručujem, stop nasilju. Dosta je vređanja žena. Kao nečije majke i ćerke zaslužujemo pažnju i uvažavanje. Moramo osuditi, a to je i moj lični stav, one koji su nasilnici i koji vređaju. One koji ruše tekovine rodne ravnopravnosti. Smatram žene vrlo sposobnim i odgovornim u vršenju svojih funkcija”, rekla je Đoković.

Milica Dačić ističe da napad na novinarku „Telegrafa” je izazvao ne samo osudu već i to da se mora obratiti pažnja na ovaj problem.

„Kao pripadnica ženske populacije koja vršim javnu funkciju u ovom gradu borim se za bolju vidljivost žena i veće angažovanje u javnom životu. Mene ovi pozivi na mizogeniju i seksizam koji su u poslednje vreme sve prisutni neće obeshrabriti. Moramo raditi na osvešćivanju društva ne smao kroz emancipaciju žena već da imperativ postane poimanje da je jednakost temelj svih demokratija ali i napretka zajednice. Činjenica je da je Srpska napredna stranka dala veliki doprinos zastupljenosti žena u politici. Predstavnici opozicije su u više navrata objavljivali komentare koji su na neki način i prostački i diskriminatorski i koji imaju za cilj obračunavanje sa političkim neistomišljenicima upravo tim ženomrzačkim izjavama. Time su pokazali da nas gledaju kroz prizmu pola i da time žele da potru ono što možemo kao politički delatnici da izazovemo. Ovakve izjave dovode do širenja mržnje i degradacije žena u društvu. To ne možemo da tolerešimo, ne samo žene iz SNS već i iz drugih političkih organizacija”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here