Preduzeće „Čačak film” ugovorilo je nabavku najsavremenije opreme za bioskop „Sutjeska” u Karađorđevoj ulici gde će prva predstava da bude održana, najverovatnije, u maju. Samo elektronski uređaji i zvučna izolacija dvorane koštaju 200.000 evra.

foto: RINA

Po predračunu, materijal i rad na izlovanju vrede 78.000 evra bez pdv – a, a uređaji još 75.000. „Čačak film” dobio je specifikaciju opreme od zakupca i nabaviće digitalni projektor sa serverom (DCP, „Digital Cinema Package”) za projekcije od 12 metara kojem je cena 35.000 evra, JBL zvučnike, „Krau” pojačalo i „Dolbaj” procesor (15.000), bioskopsko platno „silver skrin” (5.000) i sto bioskopskih fotelja (20.000).

Pripremljen je i ugovor o iznajmljivanju prostora kojim će „Čačak film” ovu dvoranu dati u zakup preduzeću „Foks vižn” iz Beograda. Jednim članom predviđeno je da će zakupac za obavljanje delatnosti u tom poslovnom prostoru koristiti naziv bioskop „Sutjeska”.

– „Auto Čačak” će omogućiti školama iz našeg grada da bez naknade koriste tu dvoranu za pojedine projekcije – kaže Milenko Kostić, vlasnik preduzeća i jedan od učesnika u ovom poslu.

Preduzeće „Čačak film” prodato je na aukciji Agencije za privatizaciju septembra 2008. za 14,6 miliona dinara, konzorcijumu od četvorice ortaka. Jedan od njih je sadašnji gradonačelnik Čačka, Milun Todorović koji je 2016, pre stupanja na tu dužnost, preneo na drugoga 50 odsto svojih upravljačkih prava nad društvom.

Građevina od 3.000 kvadrata ima prizemlje i tri sprata i podzemnu garažu, a po nalogu Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva morala je ostati u ambijentalnoj celini kao kad je podignuta, pred Drugi svetski rat.

Izvođenje radova koštalo je 1,8 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here