Na teritoriji grada Čačka sneg bez prekida pada skoro 24 sata, a padavine su najavljene i za sutra. Pomoćnik gradonačelnika, Milan Bojović, ističe da su sve nadležne ekipe na terenu.

foto: RINA/D. Nikolić

“Putevi prvog i druog prioriteta su pročišćeni, a po prestanku padavina krenuće se i sa pročišćavanjem pravaca trećeg prioriteta, koji se čiste po posebnim nalozima. Grad Čačak je mesnim zajednicama podelio raonike za sneg i obezbedio naftu, kako bi meštani sami mogli da pristupe čišćenju zavejanih puteva. Tamo gde su građani organizovani nemamo nikakvih problema. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, ali bih zamolio građane da budu strpljivi”, rekao je Bojović.

Prema njegovim rečima, čišćenju snega sa trotoara i javnih površina pristupili su i pripadnici Jedinica civilne zaštite.

“Očišćeni su trotoari ispred Doma zdravlja i Opšte bolnice. Jedinice civlne zaštite takođe su formirale i Situacioni centar gde građani mogu da prijave ukoliko se zbog vremenskih neprilika osećaju na bilo koji način socijalno ili zdravstveno ugroženim”, kaže Bojović.

Do sada, kako kaže Bojović, nisu primili nikakve pozive građana i situacija je pod kontrolom, a u vodosnabdevanju i napajanju električnom energijom nema problema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here