U prisustvu sveštenika Čačanske crkve Ivana Paunovića i Rajka Rajičevića, predstavnika gradskog rukovodstva, predstavnika studenata, članova kolektiva, nekadašnjih domaćina slave i gostiju, sečenjem slavskog kolača i osvećenjem slavskog žita na Fakultetu tehničkih nauka tradicionalno je obeležena školska slava Sveti Sava. Domaćin slave bio je dr Vladimir Mladenović.

Osvećenju slavskog kolača prethodila je Svetosavska himna u izvođenju Katarine Disić, studentkinje Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i stihovi posvećeni Svetom Savi koje su govorili Mina i David Mladenović. Prisutne je pozdravila dekan FTN prof. dr Danijela Milošević osvrnuvši se na tradiciju obeležavanja školske slave na fakultetu.

Uz čestitke članovima kolektiva i studentima FTN, sveštenik Paunović je rekao da je očuvanje svetosavskog duha u srpskom narodu, put vere, nade, pravde, poštenja i međusobnog poštovanja, koje su, kako je naveo, u osvrtu na životni put Rastka Nemanjića, oslikale prosvetiteljski život Svetog Save, stvaraoca temelja obrazovanja u Srbiji.

Na FTN školska slava se obeležava od 1995. godine, a iduće godine domaćin će biti dr Milan Vesković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here