Košarkaši užičke Slobode su uokviru KLS – a uspeli da savladaju i ABA 2 ligaša Dinamik sa 88:80. Trentno imaju učinak od 9:8, a danas ih očekuje teško gostovanje u Novom Pazaru. Ekipa Olivera Popovića je jedno od prijatnijih iznenađenja domaćeg šampionata. Sa skorom 13:3 su na poziciji broj tri.

“Sloboda je u seriji trijumfa i trenutno smo dobro kotirani. Naš prvi cilj bio je opstanak u KLS – u, pošto smo se vratili u najkvalitetniju ligu. Sad ostaje da vidimo da li ćemo izboriti plasman u Superligu, što bi bio veliki uspeh kluba. Na dobrom smo putu jer smo na početku lige renovirali tim sa par novih igrača koji su se priključili košarkašima iz Užica”, kaže trener Slobode Vladimir Lučić.

Superliga je novi izazov za klub, ali donosi i nove izdatke.

“Da, ekipa mora biti na okupu bez obzira na dužu pauzu između dva takmičenja. Potom nova dva meseca sezone. Sve iziskuje nove troškove, ali je za Slobodu, Užice i region to nova promocija kluba. U našu dvoranu će dolaziti naši najbolji timovi koji igraju ABA ligu”.

Kao trener Slobode stabilizovali ste ekipu i doneli neke nove pozitivne stvari.

“Prvo smo se izborili za opstanak u nižem rangu. U narednoj sezoni smo uspeli da se vratimo u KLS. Sad smo tu i zadovoljni smo rezultatima, ali ostaje da privedemo sezonu kraju. Lično sam zadovoljan jer sam kao mlad trener radio u inostranstvu i uz pomoć Slobode sam se vratio u srpsku košarku. Uzajamno smo napravili dobar posao. Ponovo sam stekao uvid u kvalitet domaće lige. OKK Beograd ima kvalitetne mlade igrače… Borac, Dinamik, Novi Pazar se izdvajaju…Neće biti lako večeras u Pazaru, ali nam je od konačnog rezultata možda bitnije da se naši mladi igrači još jednom dokažu, da steknu nova iskustva. Teško je preći iz juniorskog sastava u prvi tim, tu mislim na naše košarkaše Aleksu Ćubića i Danila Krstičića…Bratislav Paunović, koji je uspešan student, dobro se pokazao u KLS – u”.

Tokom sezone ponovo je bilo poziva za vaš odlazak u inostranstvo.

“Rekao sam da je ova saradnja sa Slobodom na obostrano zadovoljstvo. Dolaskom Raše Radovanovića klub se stabilizovao na sportskom planu. Finansije škripe, kao u većini srpskih klubova. Da bi Užičani igrali ABA 2 ligu potreban je novac. To pokazuje i slučaj Primorske koja je obezbedila budžet i verujem da će preći u ABA ligu. U ovom momentu sam trener Slobode, najvažnija mi je utakmica sa Novim Pazarom, sačekajmo kraj sezone pa će biti jasniji planovi kluba, ali i moje dalje ambicije”, konstatovao je trener Užičana Vladimir Lučić.

Danas se u KLS – u sastaju Novi Pazar – Sloboda odnosno Dinamik – Zlatibor. Oba meča počinju u 18.00 sati. U ponedeljak Borac u Čačku igra protiv Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here