Srpski internacionalac blistao u pobedi Đenove u Toskani.

Lazović igrač utakmice u Toskani

Nakupovala se Đenova ovog januara, iskoristila novac od prodaje Kšištofa Pjonteka da dovede i dokazane asove kakvi su Antonio Sanabrija i Stefano Sturaro, ali večeras je pod svetlima toskanskih reflektora svoj šou imao Darko Lazović. Srpski internacionalac je kao u najboljim danima u Crvenoj zvezdi vadio rivalima dušu na pamuk i sa golom i asistencijom bio najzaslužniji za pobedu Grifona od 3:1 na gostovanju kod Empolija u 21. kolu Serije A.

Kao uvod pogodak Kristijana Kuaema za 1:0 i Empolijevo izjednačenje preko Đovanija Di Lorenca mada je tu utisak da je i golman gostujućeg tima Jonut Radu morao bolje da reaguje, ali to sve i ne treba toliko da vas zanima. Sve što je večeras bilo bitno zbilo se u periodu izmeđi 70. i 73. minuta utakmice kada je Lazović vezao čuvarima noge u čvor.

U 70. minutu ispratio je brzu kontru saigrača, u prijemu odmakao Jakobu Rasmusenu dovoljno da namesti nišan i loptu sa mnogo osećaja plasira iza leđa Ivana Provedela, koji je izašao sa crte da Lazoviću skrati ugao. Ne bi mu danas pomoglo ni da je sazidao zid na gol liniji.

Đenova je tako ponovo stigla do vođstva, ali se Lazović potom potrudio da osigura selidbu bodova u Liguriju. Ovog puta je egzekuciju nesebično prepustio Sanabriji, koji je tako prvenac u novom klubu postigao već na debitantskom nastupu po dolasku iz Betisa, ali tek nakon što je Lazović sam obavio lavoski deo posla.

Lako je iz kadra izbacio 36-godišnjeg Manuela Paskvala, potom prebacio u višu brzinu i ostavio mučenog Rasmusena da ga očima traži po terenu, pre no što je taj supersoničan trk završio potpunom promenom ritma. Bocnuo je loptu preko Provedela i Matijasa Silvestrea i ostavio Sanabriji samo da se pokloni i zahvalni novom omiljenom saigraču.

Ove sezone konačno standardan u prvih 11 Đenove. Bilo je tu zaista dobrih izdanja, ali ova partija u Toskani konkurisala je za epitet najolje Lazovićeve utakmice u sezoni. A ponovimo, bilo ih je dobrih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here