I u zavejanoj Bogdanici pod Ravnom gorom, najudaljenijem selu u opštini Gornji Milanovac, zdravstveno i socijalno ugroženoj porodici Miletić uručena je humanitarna pomoć. Te pakete uručili su prvi čovek Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, direktor Centra za socijalni rad Aleksandar Jevtović i lokalni funkcioneri.

foto: PR služba Opštine

– Na donatorskom ručku koji smo organizovali za naše najugroženije stanovništvo, prikupljeno je 650.000 dinara i 140 paketa humanitarne pomoći. Centar za socijalni rad i Crveni krst sačinili su spisak najugroženijih. Očekujemo da nam Republika u martu prosledi dodatna sredstva za kupovinu još ovoliko paketa. Miletićima je ovakva vrsta pomoći preko potrebna, jer Rako živi sam sa 83-godišnjom majkom, a tokom prethodne tri godine imao je četiri operacije i uspeo je da se izbori sa opakom bolešću. Za njih dvoje je angažovana gerontodomaćica, koja im dolazi dva puta sedmično – kazao je Kovačević.

Bogdanica je udaljena 50 kilometara od Gornjeg Milanovca. Raštrkano selo, sa pretežno starijim življem, nekako odoleva nevremenu.

– U takvoj smo situaciji da nam je svaka pomoć neophodna. Zahvaljujemo predsedniku Opštine i Centru za socijalni rad – rekao je Rako Miletić.

Direktor Centra za socijalni rad veruje da će kroz narednih 15 dana paketi prikupljeni donatorskim ručkom biti podeljeni svim najugroženijim korisnicima.

Opština selima dodeljuje gorivo, da sami traktorima čiste lokalne puteve, a planirana je i nabavka raonika, koji će biti dati mesnim zajednicama.

– Zbog razuđenosti, teško je prići velikom broju domaćinstava. Borimo se koliko možemo, čistimo sneg do kuća i nastavićemo – izjavio je predsednik MZ Bogdanica Branimir Knežević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here