Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će od 1. do 3. februara na području Srbije doći do intenzivnog otopljavanja snežnog pokrivača. Očekuje se jak olujni južni i jugoistočni vetar.

Od petka do nedelje usled značajnog porasta temperature i jakog južnog i jugoistočnog vetra, doći će do naglog topljenja snega u predelima do 1.500 metara, saopštio je RHMZ.

U Srbiji će danas ujutru i pre podne mestimicno biti magla. Tokom dana oblačno, ponegde sa slabim mešovitim padavinama – kišom, susnežicom i snegom.

Jutarnja temperatura biće od -3 do jedan, najviša dnevna od 2 do 7 stepeni. Tokom noći delimično se očekuje razvedravanje.

U Čačku će tokom dana biti oblačno i veći deo dana suvo, posle podne su moguće slabe mešovite padavine – kiša, susnezica i sneg. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 0, najviša dnevna oko dva stepena. Tokom noći delimično razvedravanje.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 7. februara, biće umereno i potpuno oblačno i osetno toplije.

Do nedelje vetrovito i uglavnom suvo sa umerenim i jakim, u kosavskom području i na planinama i olujnim južnim i jugoistočnim vetrom uz naglo topljenje snega i u planinskim predelima.

U nedelju posle podne na severu, zapadu i jugozapadu, a od ponedeljka i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, na višim planinama sa snegom uz manji postepeni pad temperature.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here